Skip to content

Hobus Tuintje en de Wilde Bij

Redactie
2 juni 2020 | 10:48

Advertentie

Stichting Bij-zzzaak strijdt voor de wilde bij en andere insecten. In de Burg. Hobusstraat, aan de achterkant van supermarkt Jan Linders, is een particulier stukje grond beschikbaar gesteld, waarop Stichting Bij-zzzaak een solitaire bijenbiotoop mocht creëren.

Stichting Bij-zzzaak

OVN
Deze leefomgeving, het Hobus Tuintje genoemd, is open voor iedereen om te bewonderen en is voorzien van een infobord met de nodige wetenswaardigheden. OVN (Ondernemers Vereniging Nederweert) heeft aan de Stichting Bij-zzzaak een gift gedaan om deze bijenbiotoop financieel mogelijk te helpen maken. De stichting was positief verrast en ontzettend blij met deze geste.
Inmiddels bloeien in het Hobus Tuintje diverse voedsel- of drachtplanten, die nectar en stuifmeel aan solitair levende bijen leveren. Hun behuizing is het bijenhotel met in het hout geboorde holletjes waarin eitjes worden gelegd die vervolgens uitgroeien tot nieuwe wilde bijen.

Ook de bloeiende planten in de hanging baskets waarmee OVN de kern van Nederweert een frisse uitstraling heeft gegeven, zorgen voor voedsel voor de nieuwe wilde bijen. Ongeveer 80% van onze groenten, fruit en andere eetbare gewassen is voor de bestuiving afhankelijk van bijen. De bloeiende natuur gedijt beter door deze bezige werkers, net zoals het woon- en werkklimaat in Nederweert gedijt bij de inspanningen van die andere bezige bijen: de vele lokale ondernemers.

Meer informatie over stichting Bij-zzzaak is te vinden op: www.bij-zzzaak.nl. Meer informatie over OVN is te vinden op www.ovnederweert.nl en www.nederweert24.nl/ontdek-nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie