Skip to content

Juffrouw Joostenhof in Nederweert bijna klaar

Redactie
29 mei 2020 | 11:38

Advertentie

In april 2019 legden toekomstige bewoners van 21 woningen aan de Juffrouw Joostenhof symbolisch de eerste steen. Dat deden ze samen met wethouder Voss. Iets meer dan een jaar later zijn de bouwwerkzaamheden in Nederweert afgerond. Tijd voor de laatste fase, het afronden van de openbare ruimte. Op dinsdag 2 juni start de aannemer daarmee.

Lokale aannemer
Het werk wordt uitgevoerd door de lokale aannemer Kiggen uit Ospel. Het bedrijf heeft zes weken uitgetrokken voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Uiteraard spelen de weersomstandigheden een rol in de planning. Bewoners ontvangen een brief met meer informatie.

Werkzaamheden

Bij het afronden van het woonrijp maken horen de volgende activiteiten.

  • Aanbrengen van definitieve verhardingen (voor het bestraten van wegen, stoepen en parkeerplaatsen)
  • Aanleggen van afwateringssystemen (om het regenwater en vuil mee af te voeren)
  • Aanbrengen van straatverlichting en straatnaamborden
  • Planten van openbaar groen

Juffrouw Joostenhof
Juffrouw Joostenhof is vernoemd naar Elisabeth (Lies) Joosten (1887-1987). Het grootste deel van haar arbeidzame leven als onderwijzeres verrichtte ze in Nederweert. In 1922 was juffrouw Joosten nauw betrokken bij de oprichting van het Groene Kruis in Nederweert, waarvan ze secretaresse en de drijvende kracht was.

Onderscheiden
Na 58 jaar lang lid van het algemeen en dagelijks bestuur van het Groene Kruis geweest te zijn, nam mevrouw Joosten in 1980 afscheid. Voor haar verdiensten ontving ze een Koninklijke en pauselijke onderscheiding. Vlak na haar 100e verjaardag in 1987, die ze nog actief vierde, overleed juffrouw Joosten (bron: Alfons Bruekers, Stichting Geschiedschrijving Nederweert).

Advertentie

2 Reacties

  1. Prachtig plekje om te wonen voor jong en oud, heerlijk rustig en nu nog het openbare groen, hopelijk met veel bloemen voor bijen en vlinders…mijn complimenten

  2. Waarschijnlijk gaat dit net zo’n teleurstelling worden als op Scheper (straat net erachter). Inritten zijn half open bestraat, dus onveilig en het is wachten tot iemand daar gaat struikelen.
    De gemeente beloofd een groene oase, maar dit komt neer op een grote wadi met onkruid, wat doorgroeit in de inritten. Iedereen spreekt er schande van, maar de gemeente moet en zal het zo aanleggen, want dit is ‘het beleid’ , waar niemand op zit te wachten…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie