Skip to content

Op de racefiets van SJG Weert naar Radboud UMC Nijmegen in strijd tegen Corona

Redactie
12 mei 2020 | 10:00

Advertentie

Oscar Ellebrak (49) uit Weert gaat deze tocht op 24 mei op zijn racefiets rijden; dezelfde tocht die hij een maand geleden als Corona patiënt per ambulance aflegde.

Begin april werd er bij hem coronavirus geconstateerd en werd hij opgenomen in het Sint Jans Gasthuis in Weert. Hij kwam op de speciale Corona afdeling te liggen. Daar kreeg hij zuurstof, antibiotica, morfine en malariapillen toegediend om de Corona te bestrijden. Na een week werd Oscar per ambulance overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen. Daar was hij één van de eerste vijf patiënten die de medicatie Icatibant toegediend heeft gekregen, naast de grote hoeveelheid zuurstof en andere medicatie. Een opname op de Intensive Care is hem  gelukkig bespaard gebleven, maar daar is hij toen het echt niet meer goed ging met zijn longen wel heel bang voor geweest.

In strijd tegen Corona

Inmiddels is hij thuis aan het herstellen en gaat hij daarom nu geregeld fietsen om zijn longen te verbeteren. Om de zeer bevlogen zorgverleners in beide ziekenhuizen te bedanken en om geld in te zamelen in strijd tegen het Coronavirus gaat Oscar met zijn twee maten – Jan van Dongen en Mike Palmen  – op 24 mei deze sponsortocht fietsen. Inmiddels is het streefbedrag van 1.500 euro al ruimschoots gehaald, maar gehoopt wordt dat er nog veel meer geld wordt opgehaald voor beide ziekenhuizen. De ziekenhuizen gaan dit specifiek besteden aan middelen op de Intensive Care en aan onderzoek ter bestrijding van het Coronavirus.

Meer info en donaties: www.fietsenisbeterdancorona.nl

Foto: Josine Frankhuizen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie