Skip to content

Hoebenakker krijgt er zeven kavels bij

Redactie
6 mei 2020 | 16:20

Advertentie

Woningbouwplan Hoebenakker nadert zijn afronding. Het is een prachtige wijk aan het worden. Een plek waar de gemeente nog aan de slag gaat, is de locatie van het voormalige agrarische bedrijf Linders (Strateris 32). De stallen zijn daar al enige tijd geleden gesloopt. Nu beginnen ze met het bouwrijp maken. Daarvoor is het nodig een bestemmingsplan op te stellen en de grond te saneren.

Saneringsplan

De grond van de agrarische locatie Linders is verontreinigd. Er is een saneringsplan opgesteld om de grond schoon te maken. Dit plan is inmiddels goedgekeurd door de provincie. De aanbesteding van het werk loopt. De sanering vindt plaats in september en oktober 2020. Ze verwachten dat de werkzaamheden ongeveer vier weken in beslag nemen.

Werkzaamheden
Tijdens de sanering worden alle veiligheidsmaatregelen die nodig zijn in acht genomen. Het saneren bestaat uit graafwerkzaamheden, het zeven van grond en de af- en aanvoer van grond met vrachtwagens. Ze doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Maar ze kunnen niet voorkomen dat er in de wijk Hoebenakker niets van te merken is.

Bestemmingsplanprocedure
Op dit moment is woningbouw nog niet mogelijk in het te ontwikkelen gebied. Daarvoor is een nieuw bestemmingsplan, specifiek voor deze locatie, in de maak voor zeven bouwkavels. De planning is dat dit plan na de zomervakantie ter visie wordt gelegd. In deze periode kunt u, als u dat wilt, reageren op het bestemmingsplan.

Vaststelling door de raad
Rond de jaarwisseling wordt het bestemmingsplan ter vaststelling voorgelegd aan de raad. In het voorjaar 2021 start het bouwrijp maken van de locatie waarna de bouwkavels in de verkoop komen.

Ontwikkelingen
Uiteraard wil de gemeente jou zo goed en compleet mogelijk informeren over deze nieuwe ontwikkelingen. Dit zullen ze doen via het Gemeente Contact, de website van de gemeente en Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie