Skip to content

Goede Doelen Winkel Nederweert keert uit

Redactie
16 april 2020 | 9:00

Advertentie

Een aantal stichtingen en organisaties in binnen- en buitenland ontving begin dit jaar een fijne verrassing. De Goede Doelen Winkel in Nederweert keerde de jaarlijkse toekenningen uit en verstrekte voor een totaalbedrag van 19.000 euro.

Goede Doelen Winkel

Financiële ‘cadeaus’ voor goede doelen in binnen- en buitenland
Maar liefst negen maal duizend euro en twintigmaal een bedrag van 500 euro maakte de Goede Doelen Winkel (GDW) over op 29 goede doelen. De grootste bedragen gingen naar projecten in Afrika, Zuid-Amerika en Rusland. Dit jaar ook veel bijdragen aan lokale verenigingen en ondersteuningsprojecten, onder andere in de sociale sector.

Een selectie uit hun lijst van lokale goede doelen. Stichting Eerbied voor het leven, Hospice Weert ontving een bijdrage van 500 euro. Hier kunnen bewoners in een huislijke sfeer en door goede zorg omringd hun laatste levensfase doorbrengen. Ook was er 500 euro voor vrijwilligersorganisatie Vluchtelingenwerk Weert. Zij bieden hulp in het AZC in Weert en kunnen altijd extra vrijwilligers gebruiken. Een bedrag van 1.500 euro ging naar de gezamenlijke doelen Vincentiusvereniging en de voedselbank, om hen te ondersteunen in het verstrekken van voedselpakketten. De huiskamerprojecten in Nederweert (zorgcentrum St. Joseph) en Ospel (gemeenschapshuis Haaze-Hoof) ontvingen samen 1.000 euro. Hier kunnen inwoners terecht die zijn aangewezen op zorg en toch buitenshuis iets leuks willen doen. Meedoen kan zonder zorgindicatie.

De buitenlandse projecten die de GDW ondersteunt, richten zich onder andere op ondersteuning en opvang van geestelijk gehandicapten (Stichting Vrienden van Toyo in Dogbo, Benin), vrouwen (Stichting Adadyia in Burkina Faso), kinderen (internationale school in Tamale Ghana) en andere hulpbehoevenden (Stichting Cuba Adelante).
Altijd, maar zeker in tijden van corona is alle hulp en ondersteuning welkom. Voor een project in Tanzania (via Flying Doctors) is 1.000 euro beschikbaar gesteld. Dit project richt zich op medische gezondheidszorg, hygiënemaatregelen, opleiding van zorgverleners en schoon drinkwatervoorziening.

De opbrengsten van de verkopen in de Goede Doelen Winkel komen altijd en rechtstreeks op de juiste plaats terecht. Welke andere organisaties de GDW steunt, leest u binnenkort op hun nieuwe website die nog in ontwikkeling is. De GDW is bereikbaar via gdwnederweert@gmail.com of op 06-50601803.

In verband met de coronacrisis is de winkel aan Kerkstraat 76 voorlopig gesloten. Het vrijwilligersteam hoopt u over enige tijd in goede gezondheid te kunnen verwelkomen om het nieuwe lente- en zomeraanbod te bekijken.

Door: Francis Bruekers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie