Skip to content

In Memoriam Henk Cuijpers

Redactie
13 april 2020 | 20:20

Advertentie

Henk CuijpersOp 12 april 2020 is Henk Cuijpers, wethouder en voormalig raadslid van JAN overleden. 

Henk Cuijpers

Henk was sinds 1990 lid van JAN, werd in 1998 raadslid, in 2015 fractievoorzitter en is vanaf 5 juli 2018 wethouder voor JAN in het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nederweert. 

Henk was een gewone man die midden in de samenleving stond. Hij werd overal graag gezien en gewaardeerd vanwege zijn eenvoud en zijn enorme betrokkenheid.  Vele jaren was Henk actief voor de gemeenschap. Zo was hij voorzitter van onder meer Voetbalvereniging Merefeldia, Buurtvereniging Bosserstraat en Schutterij St. Antonius. Voor zijn vele verdiensten voor de Nederweerter samenleving ontving hij in 2016 een koninklijke onderscheiding. 

Henk was een zeer deskundig raadslid, fractievoorzitter en wethouder. Hij kende zijn dossiers als geen ander. Het politieke werk deed hij met veel passie en plezier. Hij vond zijn werk als raadslid en wethouder boeiend vanwege de diversiteit aan vraagstukken die aan de orde kwamen, maar vooral ook omdat hij op deze manier van betekenis kon zijn voor de inwoners van Nederweert. 

Henk maakte gemakkelijk en goed contact met dorpsgenoten, verenigingen en organisaties. Hij probeerde iedereen zo goed mogelijk te helpen. Hij was gul en had veel belangstelling voor een ander: nooit deed iemand tevergeefs een beroep op hem. Henk zette zich altijd in voor een prettige samenwerking, omdat hij in goede verbinding met alle betrokken partijen wilde komen tot de best mogelijke resultaten voor Nederweert. Als raadslid en wethouder was hij gemakkelijk toegankelijk, eerlijk en betrouwbaar. 

Henk was voor ons allemaal een goede vriend, zowel in de politiek als daarbuiten. We koesteren mooie herinneringen aan de voorbereidingen van het politieke debat, de gezamenlijke ontspanningsactiviteiten en aan de humor die we met elkaar deelden. Nog maar recent kwam het bericht dat Henk ernstig ziek was. Daarvan zijn we erg geschrokken. Inmiddels hebben we met verslagenheid kennisgenomen van zijn overlijden. 

Henk was een JAN-er in hart en nieren. We zullen hem zeer gaan missen. Namens de fractie en alle leden van JAN spreken we onze grote waardering uit voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid. We wensen de familie veel sterkte toe bij dit verlies.

Nederweert, 13 april 2020
Bestuur JAN 

Advertentie

2 Reacties

  1. Heel veel sterkte voor alle betrokkenen.

  2. Het zijn de mooie en waardevolle herinneringen die hij achterlaat.
    Heel veel sterkte voor nu maar ook zeker voor straks voor alle betrokkene.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie