Skip to content

Rogier ’t Hoen overleden

Redactie
9 april 2020 | 17:33

Advertentie

Na een bijzonder boeiend leven is op zondag 5 april 2020 rustig ingeslapen aalmoezenier kapucijn Rogier ’t Hoen.

Rogier ’t Hoen

Rogier was een mens van het volk, hij stond vele jaren tussen de mensen, midden in de samenleving. De kapucijner had als persoon en als priester, een duidelijke en eigenzinnige opvatting over religie, maatschappij en het leven.

Wie herinnert zich niet de openluchtvieringen in de IJzeren man, of op het horecaplein in Nederweert, waarin niet alleen het leven werd gevierd, maar waarin hij de aanwezigen ook overwegingen meegaf, op de typische manier zoals men dat van deze aalmoezenier kende. Ook het oogstdankfeest op Schoor, de vele doopsels en huwelijken welke Rogier voltrok staan in ons geheugen gegrift. 

Ruim 40 jaar woonde Rogier samen met zijn huisgenote Miep Noy in Nederweert en in 2016 vierde hij zijn 60-jarig priesterjubileum. Niet tijdens een H. Mis, niet tijdens het Lof, niet in een processie, maar in een openbare Boeteviering bij Café De Kleine Winst in Nederweert. Rogier ten voeten uit, steeds tussen de mensen, jong en oud. Op donderdag 9 april heeft er i.v.m. het coronavirus een besloten dienst plaatsvinden, waarna Rogier in Velp begraven zal worden. In juli volgt er nog een herdenkingsdienst voor de 91 jarige Rogier. Wij wensen zijn huisgenote Miep veel sterkte in de komende tijd.

Advertentie

36 Reacties

  1. Miep, gecondoleerd en familie ,heel veel sterkte samen gewenst voor het overlijden van Rogier ‘t Hoen !!Jan & Door Smolenaers-Pustjens

  2. Gecondoleerd met het overlijden van Rogier en veel sterkte

  3. Miep heel veel strekte met het verlies van Rogier
    Mart Janssen

  4. een groot mens is heen gegaan met een hart van goud en altijd bereid om mensen te helpen een groot gemis dus

  5. Miep, van harte gecondoleerd. Rogier, bedankt voor alles en vooral voor onze huwelijksmis !

  6. Geweldige man, heeft mijn zoon nog de communie gedaan omdat mijn zoon een beperking heeft.

  7. Heel veel sterkte, een geweldige mooi mens met een goed hart, in dierbare herinnering❤️❗️

  8. Een bijzonder mens is van ons heen gegaan… ik heb mooie herinneringen aan de Aalmoezenier. Op de KMS tijdens het schoonmaken van zijn kantoor, hij kwam bij ons thuis, heeft mijn nichtje thuis gedoopt, en de jubeleum-mis voor mijn ouders hun Zilveren bruiloft gedaan. En dan de geweldige kerstnachtmissen in het bos… Gewéldig. We zullen hem nooit vergeten. Heel veel sterkte voor Miep en alle nabestaanden. Rust Zacht, lieve Rogier.

  9. Miep, heel veel sterkte en kracht toegewenst.
    Rogier heeft ons getrouwd en wij gingen jaarlijks naar de nachtmis in de Ijzerenman.
    Geweldige boodschappen kon hij verwoorden en je echt raken

  10. Goh, het was toch een heel fijne mens. Veel goede herinneringen aan. Miep, heel veel sterkte met het verlies van rogier.

  11. Ik wist niet dat hij overleden was, gisteren nog over hem gehad. Alleen maar lovende woorden. Hij heeft destijds thuis in de tuin onze kinderen gedoopt. Op zijn eigen gebruikelijke wijze waarbij hij alle aanwezige kinderen betrok.fijne man. sterke aan miep en betrokkene

  12. Mooie buitenmis een voorbeeld en eigenzinnig. Super lieve man niks dan goeds

  13. Veel sterkte. Een man die echt in het leven stond. Interessante gesprekken gevoerd in de voorbereiding naar onze huwelijksmis en het dopen van onze kinderen. Dat blijven mooie herinneringen. Net als de openluchtmissen tijdens Kerstavond.

  14. Gecondoleerd met het heengaan van Rogier, hij was ……..unnu Echte Minsemins……sterkte Miep.

  15. Voorzitter Harry Bovend’eerdt van de Jacht hoorn blazers groep Middenlimburg.
    Een geweldig man is van ons heen gegaan. Vele Hubertus vieringen heeft Rogier
    voor ons voorgegaan met de intens ieder in zijn waarde te laten. Ook de jaarlijkse oogst dank feest waar wij als jacht hoornblazers de dienst opluisterden hebben wij als geweldige ervaren. Miep en vele andere heel veel sterkte met het verlies van Gogier.

  16. Dankbare herinneringen aan Rogier, wat een mooi mens is van ons heengegaan. Gecondoleerd, Miep en familie, en heel veel sterkte toegewenst. Rob en Monique Knapen

  17. In mooie herinneringen denken we terug aan Rogier ,
    een markante persoonlijkheid is niet meer.
    Wij wensen Miep heel veel sterkte warmte en troost toe.
    Bér en Annie Tobben

  18. Een heel bijzonder mens. Hij leidde de uitvaart van mijn vader in 2010 op zijn eigen unieke wijze, onconventioneel, troostrijk en met mededogen. Een paar jaar later nog eenmaal opgezocht in Nederweert. Ik gedenk hem met dankbaarheid en respect als een wijs, integer, vriendelijk, zachtaardig, betrokken mens met een groot hart. Moge hij rusten in vrede.

  19. Miep en Familie heel veel sterkte. Het was een goed mens onder de mensen

  20. Beste Miep,

    Heel veel sterkte!

    Rogier heeft een onuitwisbare voetafdruk in onze familie achter gelaten. We zullen hem missen, maar zijn geest, denkbeelden en hartelijkheid zullen bij ons blijven. Rogier waar je ook mag zijn, bedankt!

    Familie Briels / Van Riet

  21. Rogier t Hoen ; een markante man die een heldere kijk op het leven had en dat ook verkondigde .
    mijn saluut aan Rogier , die ik heb leren kennen door de heilige missen die Rogier met verve verzorgde voor de jaarfeesten bij de Brandweer WEERT.
    Miep en familie , Heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies van een groot man .

  22. Wat een bijzonder mens was hij…
    Heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies.

  23. Miep en Familie
    Heel veel sterkte met het overlijden van Rogier, ik heb Rogier mee mogen op een concertreeks van het Weerter Mannekoor naar Polen en in 1992 heeft hij onze zoon Marco gedoopt in het Schoor in de kapel!In 2000 heeft hij een dienst gedaan voor het 50jarig huwelijk van mijn ouders!
    Rogier is geweldige man is van ons heen gegaan, iedereen zal hem gaan missen, groot en klein kon met Rogier door een deur, veel sterkte in deze moeilijke periode

  24. Miep,

    Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd.

    Fam. Feijen

  25. Fijne kerel.
    Heeft onze kinderen gedoopt, gewoon thuis.

  26. Een geweldig mens is niet meer! Doe Rolf de groeten! Gecondoleerd en heel veel sterkte. Fam. Mathijsen

  27. Heel erg verdrietig dat Rogier ons in de goede week verlaat. We hebben ongelooflijk veel herinneringen aan Rogier, van veel familie rituelen tot zelfs het bouwen van ons huis.

    Miep, heel veel sterkte met het verlies van Rogier!

  28. Een geweldige man is niet meer. Hij leefde zijn geloof. Ik gedenk zijn inspirerende manier van doen en denken.

  29. Gecondoleerd Miep en familie met dit verlies. Een mens midden tussen de mensen. De mooie missen buiten waren daar een voorbeeld van. Rust zacht!

  30. Wil u Miep en de familie condoleren met het overlijden van Rogier.
    Mijn man was gelegerd in Seedorf en mijn man Hans van der Spek trok veel op met Rogier en ze,deden samen activiteiten .
    Zo heb ik Rogier leren kennen mijn man en ik hadden toen nog verkering.
    Toen wij wilden trouwen ik was katholiek en mijn man was overtuigend humanist heeft mijn man Rogier gevraagd om ons,te trouwen in de kerk.
    Rogier zei ik vind dat heel mooi maar ik heb nog nooit iemand getrouwd.
    Mijn man zei dat maakt niet uit het is voor ons ook de eerste keer.
    Hij heeft een prachtig verhaal geschreven dat sloeg op onze verschillende achtergronden .
    Het was een prachtige mis op 19 juni 1976 in Wanssum ,die later nog door vele andere is gebruikt op de manier dat wij getrouwd zijn .
    We zijn nu 44 jaar getrouwd hebben 2 dochters ,2 schoonzoons en 3 prachtige kleinkinderen .
    Mijn man is nu alweer 10 jaar gepensioneerd na 40 jaar miltair te zijn geweest.
    Wij hebben een heel dierbare herinnering aan Rogier.
    Wij wensen u heel veel sterkte toe.
    M.vr.gr.Paula van der Spek van luttikhuizen

  31. Hé jee…goede herinneringen aan deze fijne man! R.I.P.

  32. Onze oprechte deelneming met het overlijden van Rogier aan Miep , alle familieleden en alle vrienden van Rogier. Wij hebben Rogier goed gekend vanaf de eerste nachtmis op de camping de ijzeren man was ik als geluidsman van de Copperband Moorland aanwezig en zag dat dit evenement groeien van 150 man naar de laatste keren 5 à 6000 aanwezigen
    dit tot zeer groot ongenoegen van de limburgse katholieke kerk die de nachtmis voor nagenoeg een lege kerken opdroegen en zelfs mensen de opdracht gaven om met een dictafoon de mis op te nemen om met volgens hun bezwarende uitspraken van Rogier hem een proces aan te doen. Maar genoeg over geestelijke die meenden dat zij het nog voor het zeggen hadden , inderdaad, maar de kerken zijn wel leeggelopen. De Kerstnachtmis op de camping , iedereen die dit meemaakte ervoer de zeer speciale sfeer tijdens de uitvoering , iedereen voelde zich welkom door de warmte van Rogier zijn woorden , als hij sprak was het muisstil ,zijn woorden waren vriendelijk ,bemoedigend en geruststellend . Heel speciaal om op kerstavond in een zee van 5 à 6000 mensen in de bos te staan en een prachtige kerstsfeer mee te maken door een geweldig mooie kerstmis. Ook mijn beide zonen heeft Rogier bij mij thuis gedoopt een onvergetelijke gebeurtenis die nog steeds in ons geheugen ligt. Rogier bedankt voor alles en ik hoop dat ze voor jou de rode loper uitgelegd hebben voor de hemelpoort want als er iemand dat verdient heeft ben jij dat wel.

  33. Miep en familie heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd.

    Truus Jo Stultjens Konings

  34. De man die een normaal gortdroge heilige mis tot een feest maakte met zijn volkse manier van doen om maar te zwijgen over zijn legendarische Kerstvieringen in de IJzeren Man te Weert en toevallig ben ik gisteren Paaszondag begonnen aan zijn boekje “De Bosdruide” (1995) en tikkend op Google om te kijken wat er van hem geworden is kom ik uit bij zijn overlijden ; hij zal gemist worden.

  35. Op de Rijschool in Blerick heb ik van af 1983 7 jaar samen mogen werken met Rogier die onze informele teamleider was. Ons team van de geestelijke verzorging bestond toen uit aalmoezenier Jean Hegtermans, aalmoezenier Guido Grond en humanistisch raadsman Stef Kessels. Rogier inspireerde ons en verraste ons vaak met zijn releverende humor en zijn ludieke acties,. Ik herinner mij dat hij zijn geiten liet grazen op het grasveld bij de appelplaats van de kazerne. Ons bureau werd het “Hoenderhok’ genoemd. Met elkaar hebben wij in die periode duizenden dienstplichtigen ontmoet die opkwamen voor hun militaire introductie en rijopleidingen. Rogier was toen ook verbonden aan de KMS, de Koninklijke Militaire School voor onderofficieren in Weert. Miep was zijn steun en toeverlaat en hoorde en net als de andere partners bij ons gezelschap. Met Rogier hebben wij zo nu en dan de grenzen van ons humane werk moeten opzoeken vooral wanneer het geweten van jonge mannen in dienst onder druk kwam te staan en die een beroep deden op de ‘wet gewetensbezwaren’. Van Rogier heb ik geleerd dat als mensen het hoogste woord hebben en hun meningen anderen opleggen omdat zij geloven dat zij anderen kunnen voorschrijven hoe het leven is, er zelf niet veel van bakken.
    Wij wensen Miep en de verdere familie veel strekte toe nu Rogier op Palmzondag is overleden.

  36. Beste Miep,
    Op 5 november 1971 zegende Rogier in Zeven, in Duitsland, ons huwelijk in en een jaar later heeft hij bij ons thuis aan de Kronshusenweg onze dochter Jacqueline gedoopt.
    Rogier regelde dat de Katholieke – Evangelische plechtigheid plaatsvond samen met een pastor van de Evangelische gemeenschap in Zeven. Het was een prachtige huwelijksplechtigheid en het huwelijk, nu bijna 50 jaar later, houdt nog steeds stand. Ieder jaar ontvingen wij een kerstkaart met persoonlijke wensen. Bij zijn 60 jarige jubileum in Nederweert had ik het voorrecht en het geluk om hem nog te ontmoeten en te feliciteren met deze mijlpaal in zijn leven. Voor de mensheid is het overlijden van Rogier een groot verlies. Velen zullen hem zich blijven herinneren als een goed mens, die het beste voorhad met de medemens.
    Wij wensen jou en de families veel sterkte toe met dit grote verlies. In de harten van veel mensen blijft hij voortbestaan.
    Andre en Hannelore Beckers


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie