Skip to content

Stichting Stadstriathlon Weert 2020-editie gaat niet door

Redactie
27 maart 2020 | 22:05

Advertentie

Na breed en intens overleg heeft het bestuur van Stichting Stadstriathlon Weert besloten om de 2020-editie te annuleren.

Reden hiervoor is dat de organisatie van een evenement met meer dan 2.500 deelnemers en 500 vrijwilligers de verantwoordelijkheid moet nemen om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Immers, sport, gezondheid en veiligheid horen bij elkaar.

Stadstriathlon Weert gaat niet door

Gezien de actuele ontwikkelingen, de onzekerheid over het verdere verloop van de Coronacrisis en maatregelen die het RIVM en de overheid hebben aangekondigd en wellicht nog gaan nemen is het thans zeer onzeker of het doorgaan van de Stadstriathlon 2020 mogelijk is. “Wij willen deze onzekerheid niet langer laten voortbestaan en alle betrokkenen nu duidelijkheid geven“.

Veel van onze doelgroepen zijn getroffen door de gevolgen van het virus: verenigingen liggen stil, scholen zijn gesloten, de 112-triathlon deelnemers leveren nu al extreme prestaties en de sponsoren zijn gefocust om hun bedrijven draaiende te houden. Daarnaast kunnen triatleten al enige weken niet meer trainen.

Hard gewerkt
Ondanks dat de organisatie de afgelopen maanden enorm hard gewerkt heeft om een mooie vernieuwde vorm van de Stadstriathlon Weert neer te zetten, valt deze beslissing zwaar maar voelt het wel als goed gezien de huidige situatie. Alle aandacht gaat nu terecht uit naar gezondheid, naar veiligheid en naar het stoppen van de verspreiding van het virus. Hoe jammer het ook is dat mooie evenementen niet door kan gaan, is dit volgens de organisatie de enige verstandige beslissing die er is. “Wij wensen onze vrijwilligers, deelnemers en sponsoren sterkte toe in de komende periode. Samen kunnen we het virus verslaan!

Als organisatie zullen we niet stil gaan zitten. We hebben ons immers volledig virtueel georganiseerd en gaan nu van de 2021 editie iets extra spectaculairs maken. Wij hopen u allen volgend jaar tijdens het 2e weekend van juni (12 & 13 juni 2021) aan de start of als toeschouwer van de Stadstriathlon Weert te zien.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie