Skip to content

Ook nu staat gemeente Nederweert voor je klaar!

Redactie
24 maart 2020 | 13:38

Advertentie

Het coronavirus zet Nederland op z’n kop. Op advies van de Rijksoverheid vermijden burgers zoveel mogelijk sociaal contact en blijven ze thuis. Een groot deel van de bevolking kan zich goed redden. Kwetsbare inwoners komen echter voor een uitdaging te staan. De gemeente Nederweert schiet deze mensen te hulp.

Ondersteuning vanuit de gemeente
De gemeente Nederweert ondersteunt inwoners met hulpvragen. Zéker in deze tijd van crisis pakken we onze rol in de zorg voor de kwetsbare inwoners en ondersteunen we hen bij dringende hulpvragen. Denk aan boodschappen doen, medicatie ophalen, een luisterend oor of de hond uitlaten. Op het moment dat een inwoner een hulpvraag heeft en het eigen netwerk niet kan bijspringen, dan zet de gemeente op maat ondersteuning in. Het blijft belangrijk om eerst zelf een oplossing te zoeken.

Kernteam
Binnen de gemeente Nederweert is een kernteam opgericht dat zich inzet bij hulpvragen. Hulpvragen kunnen één op één worden opgepakt. Er kan ook een initiatief opgezet worden om meerdere mensen met dezelfde hulpvraag te kunnen helpen. Het kernteam bestaat uit professionals van de gemeente en partnerorganisaties. Deze partners hebben een werkinstructie gekregen zodat zij op een veilige manier aan de slag kunnen gaan.

Kracht in eigen dorp
Naast de ondersteuning die de gemeente biedt, zien we dat inwoners hun krachten bundelen. Verschillende initiatieven, zoals Corona Hulp Nederweert op Facebook, worden opgezet om elkaar te kunnen helpen. Zo worden er spellen uitgeleend, kaartjes geschreven voor jarige kinderen en tekeningen gemaakt voor eenzame ouderen. Ook de vrijwilligers van de Open Inlopen in de kernen dragen hun steentje bij. Zij maken graag telefonisch een praatje met andere inwoners die hier behoefte aan hebben. Maak je gebruik van elkaars hulp? Zorg goed voor elkaar en vergeet de maatregelen van de rijksoverheid niet.

Contact opnemen voor hulp
Heb je een dringende hulpvraag en kun je deze niet zelf of met hulp van anderen oplossen, dan kun je op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur (vrijdagen tot 12.00 uur) contact opnemen met de gemeente Nederweert via het algemeen telefoonnummer: (0495) 677 111. Het klantcontactcentrum verbindt je door met de regisseurs leefbaarheid. Zij kijken samen met jou en met het kernteam naar een oplossing op maat. Volgens de landelijke berichtgeving heeft de coronacrisis nog niet zijn piek bereikt. “We willen u dan ook vragen alleen een beroep op de gemeente te doen als de hulpvraag voor uw gevoel dringend is” aldus de gemeente.

Vragen over werk, inkomen en overige hulp en ondersteuning
Hebt je een vraag op het gebied van werk, inkomen, hulp en ondersteuning, dan kun je op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 uur bellen met de gemeente Nederweert: (0495) 677 111.

Advertentie

1 Reactie

  1. Volgens mij had de gemeente beter kunnen schrijven “ook nu staat de gemeente pas voor u klaar”
    We zijn al weken onderweg in deze vreselijke tijd en nu pas komt er pas een bericht vanuit onze gemeente.

    Om niet al te negatief te zijn ben ik blij dat ze er nog zijn en dat ze nu gaan communiceren.
    Wat me wel opvalt is dat je alleen kan bellen tijdens de normale openingstijden en zelfs niet op vrijdagmiddag.
    Nederland en daarbij Nederweert staat in brand en dan hoor je naar mijn mening 24/7 bereikbaar te zijn voor verontruste inwoners en niet dat zij hoeven wachten van vrijdagmiddag 12u tot maandagmorgen 09u.

    Overigens de complimenten aan Nederweert24 voor de snelle berichtgeving omtrent het Corona virus.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie