Skip to content

Twee besmettingen met coronavirus in Nederweert | Liveblog

Redactie
13 maart 2020 | 12:01

Advertentie

tatianazaets.gmail.com – depositphotos.com

Vrijdagmiddag heeft GGD Limburg-Noord bekendgemaakt dat er twee inwoners van Nederweert besmet zijn geraakt met het coronavirus.

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (13 maart 12.00 uur) 11 nieuwe besmettingen van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. De nieuwe besmettingen komen uit de gemeente Venlo (1), gemeente Leudal (2), gemeente Peel en Maas (3), gemeente Nederweert (2), gemeente Horst aan de Maas (2), gemeente Gennep (1). Alle patiënten zijn in isolatie. Het totaal aantal besmettingen in onze regio komt hiermee op 23.

Contactonderzoek
De GGD doet contactonderzoek en brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënten contact hebben gehad. De contacten van de patiënt moeten hun temperatuur meten en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van klachten die zij hebben. De GGD monitort deze personen de komende twee weken. Bij klachten worden zij door de GGD getest.

BELANGRIJK
‘Naast de standaard hygiëne maatregelen (handen wassen) is het heel belangrijk om bij twijfel NIET naar de huisarts of huisartsenpost toe te gaan, maar eerst telefonisch contact op te nemen!

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland (12-03-2020)

  • Iedereen in Nederland: Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met de huisarts als uw klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: Vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: Er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: Reis niet naar het buitenland.
  • Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
  • Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: Er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding.
  • Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart.

Deze ‘Liveblog‘ is bedoeld om mensen bewust te maken. Het is bedoeld om mensen handelingsperspectief te geven, tips te geven en op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken. Mocht het virus zich verspreiden naar de regio Nederweert, dan kun je hier alle noodzakelijke informatie vinden en op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken. Hiervoor zullen we nauw contact houden met de gemeente en overige diensten.

Liveblog

Volg alle ontwikkelingen over het Coronavirus in de regio via ons Liveblog.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie