Skip to content

NL Doet en Muisven Nederweert

Redactie
11 maart 2020 | 11:45

Advertentie

Tijdens een van de wandelingen, elke vrijdag vanuit de Gunnerij, ontstond het idee om de wadi aan Muisven in Nederweert een ander aanzicht te geven. Op 1 november 2019 kwamen de bewoners van Muisven en leden van Stichting Bij-zzzaak bij elkaar.

NL Doet

Met een enthousiaste groep bewoners is men gaan bekijken hoe de betreffende wadi kon worden omgeturnd van een honden uitlaatplaats tot een insectenparadijs. Vervolgens is met de gemeente Nederweert, in het kader van leefbaarheid in de buurt, overlegd hoe een en ander te realiseren. Fanatiek gingen de bewoners aan de slag met het ontwerp voor de herinrichting en presenteerden bij de gemeente hun plan. Enthousiasme alom, waarna alle partijen tot een akkoord kwamen.

Stichting Bij-zzzaak deed bij NL Doet een aanvraag m.b.t. de kosten van onder andere bijenhotels. Deze aanvraag werd gehonoreerd door het Oranjefonds. Gemeente Nederweert en Stichting Bij-zzzaak droegen zorg voor de beplanting. Een bewoner van Muisven zorgde i.s.m. scholieren van de Widdonck (Speciaal Onderwijs School) voor de fabricage van de bijenhotels.

Zaterdag, tijdens NL Doet, gaan de vrijwilligers aan de slag. Ben je geïnteresseerd geraakt, ga het resultaat vervolgens bekijken bij Muisven in Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie