Skip to content

Doe eens lekker sPeels in De Groote Peel

Redactie
7 maart 2020 | 9:00

Advertentie

Gezinstocht vanaf Buitencentrum De Pelen

Het voorjaar is een heerlijke tijd om naar buiten te gaan! Daarom biedt buitencentrum De Pelen op zondag 15 maart een sPeelse Expeditie; een excursie vol prikkelende en uitdagende opdrachten in De Groote Peel. De excursie start om 14.00 uur bij het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Uitdagend voor groot en klein!
Staatsbosbeheer biedt – vanaf buitencentrum De Pelen – diverse excursies waarbij beleving en het zelf ontdekken van de natuur centraal staan. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen is dat vaak uitdagender dan alleen maar wandelen. De sPeelse Expeditie is zo’n excursie waarbij je onderweg – samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer – en met elkaar opdrachtjes doet die de zintuigen prikkelen. Samen toppen turen, samen een natuurschilderij maken, samen waterdieren scheppen en nog veel meer! De sPeelse Expeditie is natuurpret voor iedereen.

De sPeelse Expeditie start op zondag 15 maart om 14.00 bij de balie van het buitencentrum aan de Moostdijk 15 in Ospel. De activiteit is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind, inclusief dierenpin. De tocht is 1 – 1,5 km lang en duurt 1,5 – 2 uur. Reserveren via:  www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeelseexpeditie Tip: draag kleren die vies mogen worden!

Op 15 maart geen tijd? Op 29 april, 1, 4, 6 en 8 mei is er ook een sPeelse Expeditie (dan starten om 11.00 uur).

(Na)genieten in het Buitencentrum
Voor of na afloop van een wandeling kan je heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Met verschillende soorten nestkasten, interessante natuurboeken, smakelijke streekproducten en leuke natuurontdekspulletjes. Bij de Peelkiosk en in de Peelboerderij (op zondag) kan je genieten met een hapje en drankje. Het Buitencentrum is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie