Skip to content

Ransomware virus problemen opgelost bij Limburgs Voortgezet Onderwijs

Redactie
27 februari 2020 | 13:55

Advertentie

darknula – depositphotos.com

De 26.000 leerlingen van de 23 middelbare scholen van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) kunnen na de carnavalsvakantie gewoon aan de slag.

Ransomwarevirus problemen opgelost

Het herstellen van de werkplekken binnen LVO verloopt voorspoedig. Op diverse scholen zijn de werkzaamheden inmiddels helemaal of nagenoeg afgerond. Op andere scholen zijn de collega’s van ict nog bezig met herinstallaties van de werkplekken” zo schrijft LVO op haar website. Het ict-team bereidt zich daarnaast voor op de start van de scholen op 2 maart aanstaande. Volgens de huidige planning zijn alle systemen op de eerste schooldag na de krokusvakantie op 2 maart aanstaande gebruiksklaar. “We vragen de leerlingen en medewerkers om op deze eerste schooldag uit voorzorg een nieuw wachtwoord te kiezen. Onze ict-ers zullen uiteraard klaarstaan om iedereen daarbij te ondersteunen“.

Wat is er allemaal al gedaan? 
Een fors aantal werkplekken zijn inmiddels van een verse installatie voorzien. De servers en netwerkschijven zijn weer beschikbaar en printen is weer mogelijk. De systemen voor de leerlingenadministratie en de bedrijfsvoering zijn niet geraakt door het virus, in de nacht naar donderdag is de toegang al hersteld (uit voorzorg was deze korte tijd afgesloten). De e-mailomgeving is niet geraakt door het virus, de toegang tot de e-mail werd in de nacht naar donderdag al hersteld (uit voorzorg was deze korte tijd afgesloten).

We vinden het uitermate spijtig dat onze leerlingen en medewerkers hinder ondervinden van het virus“. Dankzij alert reageren bleven de gevolgen beperkt en is er geen sprake van gegevensverlies.

Woensdagmiddag 19 februari is er in het datacenter waar de ICT-omgeving van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) draait een storing door een ransomware virus ontstaan. Hier is door ICT in samenwerking met de beheerpartij direct op gereageerd. Stichting LVO heet 23 scholen verspreid over 31 locaties waaronder de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College Weert en BRAVO! College Cranendonck.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30

Advertentie