Skip to content

Nieuwe opzet weekmarkt Weert

Redactie
27 februari 2020 | 16:31

Advertentie

De nieuwe opzet voor de weekmarkt in Weert gaat op zaterdag 14 maart in. Met een aantal veranderingen wordt ingezet op een aantrekkelijke weekmarkt. Zo krijgt de markt onder andere een nieuwe opstelling: de marktlieden staan verspreid over de Nieuwe Markt, Meikoel, Van Berlostraat en Langstraat. Dit zorgt voor een logische looproute die aansluit bij het centrum. De weekmarkt blijft op hetzelfde moment: op zaterdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag 7 maart wordt de opzet van de nieuwe weekmarkt getest.

Weekmarkt Weert

Om 10.30 uur wordt de weekmarkt feestelijk heropend op de Nieuwe Markt, ter hoogte van Hapjes & Sapjes. De vrolijke openingsact wordt gedaan door clown Desalles. Vervolgens opent wethouder Tessa Geelen de nieuwe weekmarkt officieel. Iedereen is welkom om daarbij aanwezig te zijn. ’s Middags verzorgen de samenwerkende marktlieden en BIZ Ondernemers allerlei soorten theatraal entertainment.

Weekmarkt in een nieuw jasje
Door de nieuwe opstelling van de weekmarkt komt het grootste deel van de kramen op de Nieuwe Markt te staan. Ondernemers willen de Markt inzetten als terrassenplein, niet voor marktkramen. Op deze manier versterken markt- en binnenstadondernemers elkaar. Ook zijn food- en non-foodkramen niet langer gescheiden, maar worden ze juist door elkaar opgesteld. Wethouder Tessa Geelen is blij met deze veranderingen: “De traditionele weekmarkt wordt in een nieuw jasje gestoken. We hopen dat hierdoor de binnenstad van Weert iedere zaterdag in het teken zal staan van een gezellige en levendige markt. Zowel voor bezoekers als voor de ondernemers.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie