Skip to content

Schoolgidsen gezocht voor Limburgse Nationale Parken

Redactie
20 februari 2020 | 18:00

Advertentie

IVN en Staatsbosbeheer zoeken mensen met liefde en enthousiasme voor de natuur die dit graag willen delen met kinderen. De natuur is het beste leslokaal. Een plek waar kinderen alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. In de nationale parken De Groote Peel, De Maasduinen en De Meinweg zijn diverse natuurbelevingsprogramma’s voor het basisonderwijs. Tussen 6 mei en 8 juni wordt er een 6-daagse opleiding tot schoolgids aangeboden. Daarna kan men in één of meerdere parken met het basisonderwijs de natuur in.

Schoolgidsen gezocht

Informatieavonden
Op 17, 19 en 24 maart zijn er informatieavonden voor geïnteresseerden. Op www.ivn.nl/schoolgidsen2020 staat meer informatie en een link naar het aanmeldformulier.

De cursus
Een schoolgids hoeft geen wandelende natuurencyclopedie te zijn. Geboeid zijn door de natuur en dit op een enthousiaste manier over kunnen brengen is minstens zo belangrijk. De schoolgidsen in spé leren hoe zij basisschoolkinderen het beste kunnen begeleiden in de natuur en maken kennis met de flora, fauna en geschiedenis van de drie nationale parken. De cursus wordt gegeven door ervaren schoolgidsen en beroepskrachten met gevarieerde werkvormen en excursies. Mensen die op schooldagen zin en tijd hebben om aan de slag te gaan met deze natuurbelevingsprogramma’s zijn van harte welkom. Aanmelden voor een van de informatieavonden kan tot en met 15 maart. Voor het vrijwilligerswerk als schoolgids is een onkostenvergoeding beschikbaar.

De deelnemers aan deze cursus kunnen ook ‘doorstromen’ naar een bijscholing als jeugdgids bij buitencentrum De Pelen. Behalve als schoolgids kunnen ze dan worden ingezet als begeleider van Kinderfeestjes en gezinstochten in Nationaal Park De Groote Peel.

Kinderen betrekken bij de natuur
IVN Natuureducatie, Staatsbosbeheer en hun partners bieden programma’s waarbij kinderen al onderzoekend en ontdekkend over de natuur leren. Om zoveel mogelijk kinderen bij de natuur te betrekken, zijn voldoende schoolgidsen onmisbaar. Het ministerie van LNV en de Provincie Limburg ondersteunen dit initiatief middels een financiële bijdrage.

Voor vragen over deze cursus en de schoolprojecten in de nationale parken kun je contact opnemen met Noï Boesten via: 06-2758 3908 of n.boesten@ivn.nl

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie