Skip to content

Ransomwarevirus in datacenter Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

Redactie
20 februari 2020 | 10:29

Advertentie

darknula – depositphotos.com

Woensdagmiddag 19 februari is er in het datacenter waar de ICT-omgeving van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) draait een storing ontstaan. Hier is door ICT in samenwerking met de beheerpartij direct op gereageerd. Stichting LVO heet 23 scholen verspreid over 31 locaties waaronder de Philips van Horne, Het Kwadrant en Het College Weert en BRAVO! College Cranendonck.

Ransomwarevirus

Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een nieuw ransomwarevirus dat nog niet gedetecteerd werd door de virusscanners. Omdat ze er tijdig bij waren was de impact van het virus klein en gegevensverlies beperkt.

Offline
Alle systemen worden zorgvuldig virusvrij gemaakt en worden in de loop van vandaag stapsgewijs online gebracht. De systemen AFAS en Somtoday bleken niet geraakt. Hetzelfde geldt voor de mailomgeving. Uit veiligheidsoverwegingen is de toegang tot de systemen tijdelijk afgesloten. Het ICT-team en andere collega’s werken er hard aan om alle systemen zo snel mogelijk gebruiksklaar te maken en de hinder voor de lessen zo kort mogelijk te laten duren. “We danken ieder voor het begrip in deze situatie”, zo schrijven de scholen op hun websites.

Inmiddels zijn de eerste werkplekken weer online en in de loop van donderdag zouden alle systemen weer werken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie