Skip to content

Voor de zomer besluit over verkeersknelpunten N266/N275 bij Nederweert

Redactie
14 februari 2020 | 16:35

Advertentie

Gedeputeerde Hubert Mackus zei vrijdag in het Limburgs Parlement dat er voor de zomer duidelijkheid komt over de plannen rondom de provinciale wegen N266 en N275 in de gemeente Nederweert. Hij benadrukt daarbij dat het provinciale parlement het laatste woord heeft over het plan van aanpak, zo schrijft 1Limburg.

Voorstel
Mackus verwacht in mei met een concreet voorstel te komen, na overleg met de gemeente Nederweert. En daar is dan ook genoeg geld voor, zo zei hij. Al wilde de gedeputeerde zich niet vastleggen op een concreet bedrag. Het provinciebestuur wilde voor 3,9 miljoen euro strepen in het verkeersplan voor Nederweert. Daarbij ging het om het niet doorgaan van een rotonde, een fietstunnel, verkeerslichten en een fiets- en voetgangersbrug over de Zuid-Willemsvaart. De versobering maakte deel uit van een bezuiniging van 50 miljoen tot 2033 op Limburgse mobiliteits-projecten.

Onaanvaardbaar
De politiek in Nederweert vond dat onaanvaardbaar en ook de provinciale politiek had er grote problemen mee. Mede omdat het knelpuntenplan in plaats kwam van een veel duurdere randweg. Het provinciebestuur sprak vervolgens met de gemeente af met een apart voorstel te komen.

Amendement
Tegelijk werd het Limburgs Parlement door de Nederweerter politiek benaderd om nú al uit te spreken dat de bezuiniging helemaal van tafel moet. Het leidde tot een amendement van D66. Maar die partij trok dat uiteindelijk in nadat gedeputeerde Mackus had toegezegd dat het Limburgs Parlement in alle gevallen een definitief besluit neemt. Mackus wees erop dat het oorspronkelijke verkeersplan zo’n tien onderdelen bevat. Drie blijven er zeker overeind, goed voor 4,1 miljoen euro. Hoeveel van de geschrapte onderdelen toch gaan worden uitgevoerd, kon hij niet zeggen omdat daarover onderhandeld gaat worden met de gemeente Nederweert. In het Limburgs Parlement maakte hij wel duidelijk dat een financiële bijdrage van de gemeente zelf meer mogelijk maakt. Maar uiteindelijk beslist dus het Limburgs Parlement. Dat ging verder akkoord met het bezuinigingspakket.

Bron: 1Limburg

Lees alles over dossier N266/N275 Nederweert.

Advertentie

8 Reacties

  1. Is nog geen verloren zaak, kan nog goed komen.

    • Zo is dat!
      @ hubert,
      Zorg dat er een fatsoenlijke rondweg komt, zoals het gros van Nederweert wil.
      1 dodelijke ongeluk op de n266 is genoeg.

  2. Ik wil iets vragen, wat ie een fiets-en voetgangersBRIEF over de Zuid Willemsvaart?
    Is dit een papieren tijger, een lange brief of zou er brug moeten staan?
    Succes,

  3. Zou het dan toch eindelijk nog goed komen ?

  4. Zo is dat!
    @ hubert,
    Zorg dat er een fatsoenlijke rondweg komt, zoals het gros van Nederweert wil.
    1 dodelijk ongeluk op de n266 is genoeg.

    • Inderdaad, wie had dat gedacht.
      Met dank aan de D’66 ers zou de randweg er zomaar weer kunnen komen. En ik meende toch echt dat D’66 tegen de randweg was?
      Maakt ook niet uit, als je er maar komt!

  5. inderdaad provincie zorg dat er een Randweg komt, dat is de enige veilige en langjarig de beste oplossing.
    in plaats van de voorgestelde oplossingen die door dit college als realistisch worden gezien.
    zoals de fietsbrug om het fietsverkeer op brug 15 te verbieden, wat leidt tot dat je als oudere niet meer in Budschop kunt wonen. en steeds meer (sluip) verkeer dwars door de kern. hoeveel jaar kunnen we hiermee vooruit volgens de onderzoeken tot 2030 dus nog geen 10 jaar. dat zijn nog eens jaarkosten los van het persoonlijk leed door de onveilige situatie.
    Mackus heeft alles wat niet nodig was, om een randweg aan te leggen geschrapt. Dit om zo weinig mogelijk kapitaalsvernietiging te hebben als de randweg wordt aangelegd. dat is ten minste visie. kortom leg die Randweg aan. en hou op met de rest van dat geneuzel.

  6. Als wethouder heeft hij het niet klaargespeeld. Het zou de gedeputeerde sieren om nu over zijn eigen schaduw te stappen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie