Skip to content

Noodnummer in regio Weerterland voor meldingen storm Ciara

Redactie
9 februari 2020 | 18:30

Advertentie

De brandweer heeft een noodnummer beschikbaar gesteld voor meldingen binnen de regio Weert, Nederweert, Heythuysen, Ittervoort, Meijel en Stramproy. Het noodnummer is 088-1190741. Hier kun je bellen voor incidenten die geen spoed vereisen. Is er spoed, bel dan altijd 112.

LAC (Lokaal Actiecentrum) 088-1190741

Als er een storm over het land raast en er is veel overlast van omgewaaide bomen op wegen, ondergelopen kelders door hevige regenval en gevelpanelen die naar beneden dreigen te vallen, dan richt de brandweer een LAC in. De meldkamer (112-centrale) in Maastricht krijgt dan zoveel meldingen te verwerken voor de gehele regio, dat ze deze niet meer alleen kunnen verwerken, ondanks de inzet van extra personeel. Door de inzet van meerdere lokale actiecentra, wordt de reguliere meldkamer in Maastricht ontlast.

In Weert is het LAC gevestigd in een aparte ruimte in de kazerne en wordt bemand door enkele manschappen die hiervoor zijn opgeleid. Zij ontvangen de vele meldingen van de meldkamer, en sturen de voertuigen rechtstreeks aan. De meldkamer blijft zo bereikbaar voor spoedeisende hulp, de zogenaamde prio-1 meldingen, zoals een woningbrand, en een ongeval op de weg waarbij personen bekneld raken.

Wat te doen bij schade?
De politie vraagt om tijdens storm Ciara alleen het noodnummer 112 te bellen bij spoedsituaties. Gebruik 0900-8844 om andere belangrijke zaken aan de politie te melden. Boodschap: bel 112 niet, tenzij…… 112 moet bereikbaar blijven voor de gevallen waarbij elke seconde telt.

Ga niet de weg op
‘Ga niet de weg op als dat niet strikt noodzakelijk is‘, zo laat de ANWB weten. Ze krijgen veel meldingen over afgewaaide takken en omgevallen bomen. Het hoogtepunt van de storm is vanavond tussen 21.00 en 00.00 uur. Rijden met een aanhanger of (lege) vrachtwagen is vanzelfsprekend uit den boze.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie