Skip to content

Update: Vermiste Chico is terecht!

Redactie
1 februari 2020 | 13:35

Advertentie

Foto: Familie Former met Chico in de armen

Je hebt er afgelopen week zeer waarschijnlijk al iets van gehoord. Een grote zoektocht was namelijk gaande naar de vermiste Chico. De Chihuahua is drie jaar oud en was weggelopen tijdens een wandeling in het bos naast de Weerter Bergen. De familie laat zaterdagmiddag weten dat hun Chico weer terecht is.

Speurhonden en brandweer
Maandag werd er een speurhond ingezet. Deze kwam uit op twee percelen bij de Achterste Singel, tegenover een hengstenhouderij. Er werd gevreesd dat het hondje in het water terecht zou zijn gekomen. De brandweer zocht daarom dinsdagmiddag in de vijver aan de Achterste Singel. Chico werd daar niet aangetroffen.

Het bijzondere verhaal van Chico

En dan komt er een zichtmelding…
Mijn dochter Ashley en schoon Sven kregen zaterdagmorgen rond 07.30 uur een zichtmelding ter hoogte van de Maarheezerhuttendijk,” verteld Mirjam Former. De omschrijving leek te kloppen en hun zijn direct de auto in gestapt. Daar hebben ze 30 minuten rond gelopen zonder succes. ”Op een gegeven moment kwamen hun op de Werkmansweg uit en zagen hun haar in de verte lopen en gelukkig kwam ze hun kant op. Tot op 50 meter, toen schoot ze naar rechts achter een grote stal. Vervolgens zijn Ashley en Sven opgesplitst. Inmiddels hadden we beide al bevestigd dat het Chico was.

”Op een gegeven moment stond ze 10 meter van hun af, maar zo schuw dat ze is (en ook verwilderd natuurlijk) rende ze weer weg richting de Trancheeweg. Gelukkig zagen hun haar rechts een perceel op lopen, dit perceel was geheel omheind en ze kon geen kant meer uit. Ashley heeft 20 minuten in de regen en modder gezeten, maar Chico gaf geen gehoor aan haar stem. Vervolgens kwamen wij (Ennio & Mirjam) aan. Ik ben in de tuin gaan praten met Chico en mijn stem werd direct door haar herkend. Na 15 minuten besloot Chico om actie te ondernemen en richting mij te lopen. Vervolgens aarzelde Ik geen moment en kon haar gelukkig grijpen.”

Eind goed, al goed!
De dolgelukkige baasjes zijn zaterdagmiddag met Chico bij de dierenarts geweest. Ze is 0,5 kg afgevallen maar is verder helemaal in orde. Het hondje heeft een pilletje tegen de wormpjes gehad, een prikje tegen de pijn (vooral voor haar voetjes) en een bak energievoer. ”Net bij thuiskomst was ze hartstikke blij en energiek zoals normaal ook is. Ze is weer thuis en ligt nu te slapen, ze is hartstikke moe.

Advertentie

10 Reacties

    • Helemaal eens Pietje Puk, wat een onzin om dit soort berichten op een nieuwssite te zetten. En dan die foto erbij. Je krijgt er spontaan uitslag van. Een beetje kieskeuriger zijn, mag wel redactie!

  1. Mooi, goed nieuws.
    En nu voortaan niet meer los laten lopen, bespaard je een hoop zorgen, voor baasje en dier.

  2. Waaat unne knauwel, det bieėst huûrtj aanne Lien…

    • klopt, die hond is ook veel te dik

    • Zie hierboven het commentaar van de intellectuele elite van Nederweert waar ieder op zat te wachten

  3. Weem es dē slúmme John, es volgens mich unne echte sleumme rakker

    • Vertaling in ABN?
      Normaal Nederlands schrijven lijkt mij sowieso al een eerste vereiste om serieus genomen te worden en een beetje slim over te komen.

    • Meertalig zijn is een van de eerste vereisten tegenwoordig bij hogere Functies.
      NW24 is een regionaal nieuwsmedium dus wanneer iemand in een regionale taal wil reageren is dat zijn goed recht.

      Als jij moeite hebt met lezen van regionale taal kun je je daar heel makkelijk zelf in bekwamen door het carnavalsblaadje van de Pinmaekers of andere Nederweerter CV vereniging te kopen.
      Je zult zien dat het dan al snel beter gaat!!

      Succes Sjonnie!!

    • Meertalig zijn is zeker geen vereiste bij hogere functies.
      Ik zie ook niet wat “hogere functies” met commentaar op deze site heeft te maken.
      Bovendien is Nederweerts geen taal maar een dialect.
      Artikelen op deze site worden in het Nederlands geschreven dus mag je van een ieder die commentaar geeft verwachten dat hij/zij dat in het Nederlands doet.
      Maar misschien dat mensen die niet verder dan de dorpsgrens kunnen denken daar anders zien.

      Wellicht dat deze site kan helpen https://www.nederlands-leren.net/

      Success Royke.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie