Skip to content

Kinderen voor even de baas van Nederweert (Foto’s)

Redactie
24 januari 2020 | 11:00

Advertentie

Wie kan er beter meedenken over de toekomst van sport en bewegen in Nederweert dan de inwoners van de toekomst zelf? Daarom kwamen 20 kinderen op donderdag 23 januari samen en bedachten fantastische ideeën. Zij waren voor even de baas van Nederweert.

Kinderen voor even de baas

Sporten en bewegen is gezond, gezellig en het brengt mensen uit gemeente Nederweert bij elkaar. Om ervoor te zorgen dat mensen in beweging blijven en dat sportverenigingen vitaal blijven, gaan we aan de slag met het Nederweerts Sportakkoord. We gaan op zoek naar dromen en ambities voor sport in Nederweert”, aldus beweegcoach Ellen. En wie kan daarover beter meedenken dan de inwoners van de toekomst? Op donderdag 23 januari kwamen kinderen van basisschool Budschop, de Schrank, de Kerneel, De Bongerd, de Zonnehof en de Tweesprong samen. Ze dachten mee over de toekomst van Nederweert. 

In groepjes van 4 à 5 kinderen gingen de kinderen aan de slag. En werkten op een creatieve manier hun ideeën uit. Ze knutselden, tekenden, schreven, knipten en plakten erop los. “Kinderen zitten vol goede ideeën. Volgens hen is alles mogelijk en hierdoor ontstaan er allerlei vernieuwende ideeën. In plaats van onmogelijkheden denken ze in mogelijkheden. Zoals een groepje die een idee had voor een stenen voetbalveld waar ook mensen met een rolstoel kunnen sporten”, vertelt beweegcoach Manon enthousiast. Er ontstonden nog meer ideeën, zoals een beweegpark, een crossbaan en een gezonde kantine. Ook gaven de kinderen aan dat ze aan de slag willen met bewegend leren en meer naar buiten willen tijdens schooltijd. 

Nederweerts Sportakkoord
De ideeën van de kinderen worden meegenomen in het Nederweerts Sportakkoord. Zo wordt het een lokaal sportakkoord voor én door iedereen uit de gemeente Nederweert. Op 26 maart zal het Nederweerts Sportakkoord getekend worden door alle supporters en natuurlijk de kinderen. Meer weten over het Nederweerts Sportakkoord? Neem een kijkje op www.sportnederweert.nl. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie