Skip to content

Padel… eigentijdse sport naar Nederweert?

Redactie
18 januari 2020 | 11:00

Advertentie

Op dit moment onderzoekt de Nederweerter Tennis Club, NTC’72, de haalbaarheid om Padel als tweede sport naast het tennis binnen de club te introduceren. Ervaringen bij zusterverenigingen leert dat uitbreiding van het sportaanbod met Padel een positieve werking heeft voor de club, en gemakkelijker nieuwe leden laat instromen dan het technisch wat moeilijkere tennis.

Padel

Wat is Padel?
Padel is een soort mix van tennis en squash en heeft evenals tennis de KNLTB als overkoepelende sportbond. Een logische keuze dus om deze moderne sport, die erg in opkomst is, bij NTC’72 onder te brengen. Padel wordt gespeeld op een kleiner tennisveld met achterwanden. Het spel kan rustig en heel tactisch gespeeld worden maar ook een zeer dynamisch spelstijl behoort tot de mogelijkheden. Daarom is dit spel geschikt voor alle leeftijden. Padel is veel gemakkelijker aan te leren dan tennis. Al binnen een kort tijdsbestek is het mogelijk om leuke partijtjes te spelen. De spelregels lijken voor een deel op die van tennis. Padel wordt altijd twee tegen twee gespeeld, en kent geen aparte mannen- of vrouwencompetitie.

Zie ook: https://youtu.be/dU9PMxH8aHU , of kijk eens op www.knltb.nl/padel.

Interesse?
Mocht je nieuwsgierig zijn naar de ontwikkelingen rondom Padel of interesse hebben deze sport te gaan beoefenen, stuur dat een email naar padelcommissie@ntc72.nl.

Binnenkort wordt er een uitstapje naar een Padelbaan in de regio maken. Hier wordt dan een clinic verzorgd. Mocht je geïnteresseerd zijn om op deze wijze kennis te maken met Padel laat het dan per email weten aan de ‘Padelcommissie van NTC’72‘.

Padel

Geschiedenis van padel
Padel is in 1969 ontstaan in Mexico. Een zakenman had te weinig plaats voor een tennisbaan en bedacht een spel dat op een kleiner veld gespeeld kon worden. Hij combineerde tennis en squash.  Zijn zakenrelaties kwamen vooral uit Spanje en Argentinië. Die namen het spel mee naar hun woonplaatsen. Het duurde tot 1990 voordat Padel in Zuid-Europa bekendheid kreeg. Tussen 1990 en 2000 steeg het aantal Padelbanen in Spanje explosief en nu is het de tweede sport in het land.

In 2007 werd de eerste Padelbaan in het trainingscentrum van PSV aangelegd. Een aantal voetballers uit Spanje/Argentinië wilden ook in Nederland Padel spelen. In 2010 werden bij 2 andere tennisclubs eveneens Padelbanen in gebruik genomen. Tot 2014  ging de groei van Padel erg langzaam. Toen ontdekten steeds meer clubs de voordelen van Padel en het plezier dat mensen aan deze sport beleefden. Vooral in Brabant boden steeds meer tennisverenigingen ook Padel aan. Dit verspreidde zich over het hele land. Limburg bleef tot 2018 achter. Maar hier zijn de clubs nu bezig met een grote inhaalslag.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie