Skip to content

Fysio Ospel bestaat vijf jaar (Foto’s)

Redactie
16 januari 2020 | 17:13

Advertentie

Fysio Ospel bestaat donderdag vijf jaar. Gijs Vrenken, eigenaar van de praktijk, werd donderdagmiddag aangenaam verrast door zijn collega’s. Met een smoesje werd hij, op zijn vrije dag, naar de inmiddels versierde praktijk gelokt. Met een glas champagne werd er getoost op het vijfjarig jubileum van Fysio Ospel.

Gijs Vrenken
Gijs heeft de opleiding fysiotherapie in 2005 afgerond aan de hogeschool Zuyd. Na 2 jaar in Duitsland te hebben gewerkt is hij in 2007 begonnen bij de praktijk van de familie Derks in Ospel. In 2007 is hij tevens begonnen met de Master Manuele therapie in Utrecht welke hij in 2010 heeft afgerond. Het hebben van een eigen praktijk is altijd een wens van Gijs geweest. ”Ik vind het leuk om iets te kunnen opbouwen en jezelf, de praktijk en collegae continue te blijven ontwikkelen,” aldus Vrenken. 16 januari 2015 was de overname een feit en het begin van Fysio Ospel.

Vijf jaar Fysio Ospel

Voldoening
Het kunnen helpen van mensen waardoor ze beter kunnen functioneren in hun werk, sport of algemeen dagelijks leven geeft Gijs heel veel voldoening. ”Ieder mens zit anders in elkaar en het is een uitdaging om uit te zoeken waar de oorzaak van zijn of haar probleem zit. Vaak spelen meerdere facetten een rol en worden lichamelijke klachten beïnvloedt door het werk of sport wat iemand doet,” verteld Gijs. ”Ook psychologische factoren zoals stress door een drukke baan of situatie thuis kunnen invloed hebben op de klachten. Als je de oorzaak van de klachten hebt gevonden kun je dit gericht gaan behandelen. Na afloop is het belangrijk om de juiste adviezen te geven om recidieven te voorkomen. Als je daar je steentje aan kan bijdragen en de patiënt na afloop blij en tevreden is geeft dit een goed gevoel. Het werk gaat nooit vervelen.”

Naast het helpen van patiënten krijgt Gijs veel energie van het werken met het team. ”We zijn met 5 therapeuten en iedereen heeft zijn eigen (master) specialisatie. De sfeer in ons team is super. Iedereen zit op een lijn en daardoor kunnen we elkaar goed helpen. Een goede werksfeer vind ik ontzettend belangrijk. Iedereen moet met plezier naar zijn werk kunnen gaan. Alleen dan kun je je volledige energie in de behandeling steken en de patiënt optimaal helpen.” De medewerkers van Fysio Ospel zien Gijs als een hardwerkende werkgever, die zichzelf niet wil zien als ‘baas’, maar als een van de collega’s. ”Gijs is altijd bezig om zichzelf en de praktijk verder te laten ontwikkelen. Hij luistert en staat altijd open voor iedereen. Wat ervoor zorgt dat hij patiënten uitstekend helpt,” zegt Lieke Wijnands.

De toekomst van Fysio Ospel
Fysio Ospel heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe behandelbanken, nieuwe apparatuur in de oefenzaal. ”We zijn gestart met echografie en shockwave en hebben ons administratie systeem vernieuwd. Dit jaar willen we starten met het compleet vernieuwen van het interieur van de praktijk. Daarnaast investeren we ook in scholing zodat iedereen naast zijn HBO diploma ook een specialisatie op Master niveau heeft.” Sinds 2 jaar werkt er ook een diëtiste (Eline) in de praktijk. ”De samenwerking met andere disciplines is leuk voor ons en biedt veel voordelen voor de patiënten,” legt Vrenken uit. ”In de komende jaren wil ik proberen om ook andere zorgverleners vanuit onze praktijk te laten werken.”

Samenwerken met verenigingen
Fysio Ospel is als dorpspraktijk verankerd binnen de gemeenschap van Ospel. Dit betekent dat ze ook nauw samenwerken met de verenigingen, buurtschappen en evenementen die in het dorp georganiseerd worden. ”We sponsoren niet alleen de (sport)verenigingen maar zijn ook actief betrokken. Zo doen we de verzorging voor voetbalvereniging RKSVO en handbalvereniging MEOS en houden we iedere maandag een gratis sportspreekuur.

Het doel van het team is dat Fysio Ospel een begrip in de regio is als het gaat om het aanbieden van zorg van de hoogste kwaliteit en dat op een laagdrempelige en ongedwongen sfeer.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie