Skip to content

Onderzoek handelen burgemeester Jos Heijmans Weert

Redactie
15 januari 2020 | 20:13

Advertentie

De raad heeft kennis genomen van de artikelen over burgemeester Heijmans die in De Limburger zijn gepubliceerd op 11, 14 en 15 januari 2020. In deze artikelen wordt een aantal punten benoemd waarbij de integriteit van de burgemeester in twijfel wordt getrokken. Dit zijn zware aantijgingen.

Onderzoek handelen burgemeester

Verklaring gemeenteraad: “Wij willen als raad hier uiterst zorgvuldig en prudent mee omgaan. Een zorgvuldig proces is van het grootste belang om te komen tot waarheidsvinding en een objectieve oordeelsvorming die recht doen aan betrokkenen“. Hiervoor is naar de mening van de raad een onafhankelijk onderzoek door een extern bureau het meest geijkte middel. Deze procedure wordt nu in gang gezet. Het is de bedoeling om in de raadsvergadering van 5 februari a.s. de besluitvorming over de onderzoeksopdracht te laten plaatsvinden. 

Podcast Jos Heijmans

De journalisten Paul Bots en Leon Janssen onderzochten de verbanden voor een artikel in de zaterdagbijlage Horizon. Jos van den Camp spreekt daarover met auteur Paul Bots.

Duizenden euro’s
Heijmans is voorzitter van de landelijke stichting International Award for Young People, een organisatie die activiteiten organiseert voor jongeren. Volgens de krant kreeg deze stichting in vier jaar tijd 24.500 euro subsidie van de gemeente Weert. Heijmans zou een groot deel van het geld persoonlijk hebben toegekend aan de stichting zonder collegebesluit. Het geld zou komen uit een potje dat de gemeente krijgt van het Rijk en waarover de burgemeester zelf mag beslissen, zonder raads- of collegebesluit. De burgemeester zou daarnaast een Weerts bedrijf hebben binnengehaald als sponsor van de organisatie.

Schijn van belangenverstrengeling
Volgens deskundigen die de krant sprak zou burgemeester Heijmans met zijn handelen de schijn van belangenverstrengeling hebben gewekt. De burgemeester zelf ontkent dat en zegt tegen de krant dat er geen sprake is van belangenverstrengeling, persoonlijke verrijking of overtreding van de gedragscode.

 

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie