Skip to content

Energiebesparing begint bij Newecoop

Redactie
15 januari 2020 | 8:51

Advertentie

Newecoop, de energiecoöperatie voor en door Nederweerter burgers, zet zich onder meer in om Nederweert energiezuiniger maken. Wij hebben aan heel wat Nederweertenaren een energieadvies gegeven of een warmtescan uitgevoerd. Dat is goed voor het klimaat, de portemonnee en het wooncomfort.

Warmtescan

Op twee verbeteringen, zoals spouwmuur-, vloer-, dak- of glasisolatie krijg je nu ongeveer 20% subsidie. Dat maakt de investering nog interessanter. Maar twijfelt je waar in huis het best te beginnen? Laat dan door Newecoop een warmtescan uitvoeren. Deze scan laat zien waar de ‘warmtelekken’ in jouwhuis zitten. Of kies voor een bespaaradvies met verslag. Vele dorpsgenoten gingen je al voor. Doe ook mee en ga naar www.newecoop.nl/energiebesparing. Hieronder wat anderen zeggen:

Jo de Wit, Ospel
De energiekosten gaan de komende jaren omhoog en dat maakt energie besparen voor mij interessant. Omdat het bij mij boven enkel glas was, heb ik eerder al HR++ laten plaatsen. Beneden had ik nog niks laten doen, en via een oproep via Nederweert24 kwam ik op het spoor van energiecoöperatie Newecoop. Ik heb hen gevraagd om een warmtescan van het huis te doen. In het verslag met warmtebeelden van mijn huis zag ik dat er via de garagedeur, de voordeur en de zolder veel warmte weg lekte. Deze deuren heb ik direct laten isoleren en op zolder heb ik pur in de warmtelekken gespoten. Verder wordt het keukenraam HR++. Ik raad de mensen van harte aan om via Newecoop een warmtescan te laten maken. Dan weet je waar de warmtelekken zijn en waar dus het geld naar buiten vliegt. Anders weet je niet waar je moet beginnen met isoleren.

 

Pieter Lempens, Nederweert-Eind
We hebben al spouwisolatie en gedeeltelijk dubbel glas. Er zijn ideeën voor volgende stappen maar hoe gaat dat in onze situatie uitpakken. Op een informatieavond van Newecoop hoorde ik over een warmtescan. De warmtescan was veel uitgebreider dan verwacht en het dikke rapport is op het huis toegesneden. Het rapport behandelt veel verschillende onderdelen en hierdoor krijg je een totaalanalyse. Nu kunnen er keuzes gemaakt worden. Een warmtescan en energieverslag van Newecoop is aan te bevelen en het is niet duur.”

 

Jan Wouters, Nederweert
Wij zijn altijd al bezig geweest met energiebesparing. Bij het vernieuwen van het dak hebben we meteen extra isolatie laten aanbrengen. Via de bijeenkomsten van Newecoop heb ik besloten om een warmtescan van mijn woning te laten uitvoeren. De opname is deskundig uitgevoerd en het verslag geeft inzicht in de staat van de isolatie en de plek waar warmteverlies optreedt. Ik was ook erg geïnteresseerd in de verdeling van de warmte van de vloerverwarming. Verder hebben we het gehad over een pompschakelaar op de vloerverwarming omdat dit al snel een elektriciteitsbesparing oplevert. In eerder contact met de ketelfabrikant werd aangegeven dat het niet mogelijk was, maar na nogmaals te informeren kan deze toch wordt toegepast. Ik kan een warmtescan en energieadvies zonder meer aanraden aan andere inwoners van gemeente Nederweert.”

 

Erwin Wijnen, Nederweert-Eind
Duurzaamheid is een woord wat we allemaal kennen. Maar duurzaamheid is niets als we gezamenlijk er niets aan doen. Daarom besloten wij om na de aankoop van onze woning de woning een stukje duurzamer te maken zo ver wij dachten dat goed was en wat ook nog enigszins te betalen was voor onze portemonnee. Zo hebben we het hemelwater afgekoppeld, de vloeren geïsoleerd, nieuwe kozijnen geplaatst met dubbel glas en de muren geïsoleerd. Bij alles heb je een redelijk gevoel maar zeker bij het isolatie inspuiten weet je niet of het goed is gebeurd. Daardoor zijn we na contact met Newecoop een warmtescan laten uitvoeren. Dit omdat ons inziens bij duurzaamheid ook lokaal ondernemen hoort en dat het erg betrouwbaar voelde. De warmtescan was erg prettig omdat we allereerst er zelf overal bij mochten zijn. Zo kon ik meekijken wat er te zien was op onze warmtescan. Na de opname weten we dus dat wat we gedaan hebben goed is geweest. En dat de woning weer beter bij de tijd is.

Word ook voor €10 per jaar lid van de Newecoop en ontvang informatie over participatiemogelijkheden in energieprojecten in Nederweert (wind en zon), korting op energiebesparingsdiensten, uitnodigingen voor ledenbijeenkomsten en de periodieke nieuwsbrief via www.newecoop.nl/aanmelden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00

Advertentie