Skip to content

Steunpunten Nederweert maken plaats voor ‘Open Inlopen’

Redactie
14 januari 2020 | 10:56

Advertentie

In 2015 zijn in elke dorpskern steunpunten ontstaan voor hulp en dienstverlening aan de inwoners van de kernen van Nederweert. In deze steunpunten vonden ook de spreekuren plaats voor advies en aanvragen voor Wmo-voorzieningen. De afgelopen jaren is gebleken dat er met name in de kleine kernen nauwelijks gebruik werd gemaakt van de spreekuren. Vanaf nu zijn er geen spreekuren meer, behalve in de kern Nederweert. Voortaan kun je terecht bij de ‘Open Inlopen’. In Nederweert-Eind was vorige week al de feestelijke opening. Ospel is op donderdag 16 januari aan de beurt.

Aanvraag Wmo-voorziening
Om in aanmerking te komen voor een Wmo-voorziening (bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, hulpmiddelen, dagbesteding) kun je een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning. Zoals je gewend bent kun je dit bij de gemeente kenbaar maken, schriftelijk of via het meldingsformulier op de website van de gemeente Nederweert. Daarnaast kun je op maandagen van 13.00 tot 15.00 uur terecht tijdens het spreekuur in Ontmoetingscentrum De Gunnerij in Nederweert.

Vaste medewerkers per kern
Sinds kort is aan elke dorpskern een vast team van medewerkers van het sociaal domein toegewezen. Dat zijn naast de bekende leefbaarheidsregisseurs de vaste adviseurs sociaal domein die aanvragen op het terrein van Wmo, inkomen, Participatiewet et cetera van de burgers in de betreffende kern afhandelen. Op korte termijn wordt bekend welke medewerkers zich gaan inzetten voor welke dorpskern.

Open inloop in de kernen
Omdat de steunpunten en spreekuren zijn vervallen, hebben de vrijwilligers die verbonden waren aan de steunpunten besloten om zich op een andere manier in te zetten voor de dorpsgemeenschap. In de kernen vinden sinds kort ‘Open Inloop’-activiteiten plaats gedurende enkele uren per week/twee weken. De adviseurs sociaal domein van de gemeente zullen op gezette tijden ook bij deze open inlopen aanwezig zijn.

In Leveroy, Nederweert en Budschop
In november is het Open Inloopcafé in Pestoeërskoel in Leveroy gestart. Hier kunnen inwoners iedere tweede en vierde vrijdag terecht van 13.30 tot 15.30 uur. De kern Nederweert heeft al een tijdje een open inloop: De Gunnerij. Hier kun je van maandag t/m vrijdag terecht van 09.00 tot 16.00 uur en op zaterdag tot 14.00 uur. Op dit moment zijn ze samen met inwoners de mogelijkheden in Budschop aan het onderzoeken.

Aftrap in Nederweert-Eind
Open Inloop d’Indj werd op donderdag 9 januari geopend door Peter Willekens, voorzitter van Eynderhoof, en wethouder Cuijpers. Er waren verschillende enthousiaste belangstellenden zoals inwoners, de wijkagent, vrijwilligers van Eynderhoof en zorgprofessionals. Iedereen werd getrakteerd op een stukje vlaai en een kop koffie of thee. Tijdens deze eerste Open Inloop werd er ook een optreden verzorgd door buuttereedner Wullemke uit Eind. Met een aantal leuke toepasselijke woordgrappen in zijn buut zorgde hij ervoor dat de bezoekers met een glimlach aan tafel zaten. “We kijken terug op een geslaagde eerste inloop”, aldus regisseur leefbaarheid Joey van Beers. De volgende Open Inloop in d’Indj in Eynderhoof is op donderdag 23 januari van 14.00 tot 16.00 uur.

Feestelijke opening in Ospel
Op donderdag 16 januari is de feestelijke opening van Open Inloop Ospel-Ospeldijk. Je bent van harte uitgenodigd om 14.00 uur in Aan Stad-Thoês. Medewerkers van de open inloop en wethouder Cuijpers heten je dan van harte welkom. Sjef Geuns zal een verhaal over Ospel vertellen en An Cuijpers draagt een gedicht voor. Ook kun je genieten van mooie muziek. De koffie en vlaai staan klaar. Samen maken we er een gezellige middag van!

Overzicht
In het overzicht staan de openingstijden en locaties van de open inlopen in de gemeente Nederweert.

Leveroy Pestoeërskoel – iedere tweede en vierde vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur
Nederweert-Eind Eynderhoof – iedere tweede en vierde donderdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur
Ospel Woonzorgcomplex Aan Stad Thoês – iedere donderdag open van 14.00 tot 16.00 uur
Nederweert De Gunnerij – maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdag tot 14.00 uur
Budschop Volgt nog

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie