Skip to content

Afkoppelen regenwater, vraag gratis advies

Redactie
9 januari 2020 | 13:00

Advertentie

Steeds meer inwoners van Nederweert zien het voordeel van het afkoppelen van hun dakgoten en verhardingen van de gemengde riolering. Dat ze hiervoor ook nog subsidie kunnen ontvangen is mooi meegenomen. Het najaar en het voorjaar zijn de ideale momenten om het werk uit te voeren. Voorbereiden kan nu al. Stuur jouw contactgegevens naar de gemeente, dan maken ze een gratis afspraak.

De gemeente Nederweert krijgt steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte en wateroverlast. Nu voeren ze het regenwater van jouw verharding meestal door de gemengde riolering af en wordt het via de waterzuivering in het kanaal geloosd. Niet echt duurzaam!

Door op eigen terrein af te koppelen zorg je jaarlijks voor extra water in jouw eigen tuin. Nu al hebben meer dan 80 woningen en bedrijven hun hemelwater afgekoppeld. Zo’n 15 adressen gaan dit binnenkort realiseren. In totaal hebben zij dan al meer dan 2,5 ha afgekoppeld.

Waterklaar

Voor nieuwbouw is het al 15 jaar gebruikelijk om het hemelwater niet meer op de gemengde riolering aan te sluiten. Op www.waterklaar.nl vind je allerlei voorbeelden hoe je kunt afkoppelen. Ook de subsidieregeling is te vinden. Stuur een mail met jouw adres en telefoonnummer naar info@nederweert.nl dan maakt de afkoppeladviseur graag een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek zodat je in 2020 WATERKLAAR bent.

Advertentie

2 Reacties

  1. Beste gemeente,

    We krijgen vaak te horen dat afkoppelen van regenwater zeer nadelig is voor de huidige riolering.
    Als er geen extra water door de riolering gaat als alleen wc water zou dat grote gevolgen kunnen hebben voor de riolering op lange termijn.
    Klopt dit?

    Bep.

  2. En hoeveel subsidie krijg je als je altijd al goed bezig bent geweest en nooit bent aangesloten?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie