Skip to content

‘Doospel maakt muziek’ (Foto’s)

Redactie
8 januari 2020 | 9:17

Advertentie

Op dinsdag 7 januari is op basisschool De Schrank de muziekclub ‘Doospel maakt muziek’ van start gegaan. Negen kinderen uit de groepen vier, vijf en zes zijn met veel enthousiasme begonnen aan het bespelen van een instrument. De komende vier weken staat de saxonet op het programma, maar er komen ook nog andere instrumenten aan bod.

Bij de muziekclub leren de kinderen In vier modules van elk vijf weken samen muziek maken, lezen en schrijven. Na de saxonet wordt in de volgende drie blokken kennis gemaakt met de trompet, blokfluit en slagwerk. De muziekclub is dus een snuffelcursus waarbij het kind spelenderwijs ontdekt welk instrument bij hem of haar past. Iedere module wordt afgesloten met een presentatie voor belangstellenden. Dat is gaaf!

‘Doospel maakt muziek’

De muziekclub is een initiatief van Rick (Regionaal instituut voor cultuur en kunsteducatie) in samenwerking met harmonie Melodie der Peel en basisschool de Schrank. Het project is mogelijk dankzij de subsidieregeling SamenDOOR! van de provincie Limburg.

Ook interesse in het bespelen van een instrument, of wil je meer weten over de muziekclub  ‘Doospel maakt muziek’? Neem dan contact op met Pieter Geuns van Harmonie Melodie der Peel:
06-4133 4907 of pietergeuns@hetnet.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie