Skip to content

Als afgesproken!

Redactie
6 januari 2020 | 12:59

Advertentie

Dinsdag 17 december was de laatste Raadsvergadering van het kalenderjaar 2019. Zoals aangegeven heeft het CDA Nederweert het woord bij de daad gevoegd om naar oplossingen en kansen te zoeken voor ons Nederweert. Ze hebben als beloofd twee voorstellen ingediend.

Als afgesproken!

Door middel van deze twee voorstellen hebben we aandacht gevraagd voor onze Nederweerter Cultuur erfgoed, monumenten en archeologie en onze ondernemers met de industrievisie.

Over de motie Cultuur erfgoed, monumenten en archeologie waren Burgemeester en Wethouders en de voltallige gemeenteraad enthousiast. Wij willen dat Cultuur, erfgoed en monumenten belangrijk blijven! De laatste tijd zagen we hier niets van terug en dit baart ons zorgen. Wij hebben voorgesteld om cultuur, erfgoed en monumenten onderdeel te laten zijn van het nieuwe plan voor recreatie en toerisme en dit samen met betrokken inwoners vorm te geven.

Bij monde van de wethouder is er de toezegging gedaan om onze Nederweerter Cultuur erfgoed, monumenten en archeologie belangrijk te maken in het Nederweerter plan voor recreatie & toerisme. Ons voorstel hoefde daardoor niet in stemming te worden gebracht. Een toezegging van burgemeester en wethouders is evenveel waard als een aangenomen voorstel van de gemeenteraad. Mooi dat hier een vervolg aan wordt gegeven.

Jammer genoeg steunde B&W ons voorstel om het regionale beleidskader industrievisie uit te werken in een beleidsnotitie specifiek naar de behoefte voor Nederweert niet. Nederweert bruist van de ondernemingen die zich willen ontwikkelen binnen de grenzen van Nederweert. En daarop de focus te leggen en niet op de ontwikkeling van midden- Limburg.

Helaas waren B&W en de coalitie in de gemeenteraad van mening dat men zich niet moet focussen op alleen Nederweert maar op heel Midden-Limburg. Jammer dat B&W  wederom kansen laat liggen om het nu voor de Nederweerter ondernemers goed te doen.

Daarnaast waren we zeer verrast dat B&W positief was over het bouwen in Nederweert-Eind. Bijna een jaar geleden, reeds in april 2019, hebben we hier voor de eerste keer een voorstel over ingediend. Dit herhaalden we in juni en in oktober. Geef de initiatiefnemers de ruimte om aan de slag te gaan was ons idee. B&W schoven het iedere keer voor zich uit. Daarom zijn we blij dat ook zij uiteindelijk positief hebben gereageerd op dit voorstel! CDA Nederweert wenst de initiatiefnemers veel succes toe!

Als het kalf verdronken is dempt men de put?
Al bijna twee jaar lang hebben we B&W gevraagd stevig te lobbyen voor een veilige en toekomstbestendige verkeersoplossingen rondom Nederweert. De oplossing die Nederweert het beste dient had onze voorkeur. Dat dit voor ons een mogelijke randweg kon zijn, is duidelijk. Nu we constateren dat het lobbywerk niet het gewenste resultaat oplevert, gaan we vragen hoe B&W nu denkt hier voor Nederweert het gewenste uit te halen.

En nu?
Ook de volgende raadsvergadering zullen we weer twee thema’s aan de kaak stellen.

  • Het openbaar maken van het nieuwe subsidiebeleid voor verenigingen en de in 2018 toegezegde themaraad over subsidies voor monumenten.
  • Stand van zaken rondom de stoppersregeling voor agrarische bedrijven.

Het is duidelijk dat CDA Nederweert aan het werk is om voor Nederweert oplossingen en kansen te creëren. Wij maken ons hard voor een gemeente waar je mooi woont, goed werkt en fijn recreëert!

#Verbinden #meedoen #aanspreken #doorgeven

CDA Nederweert

Advertentie

8 Reacties

  1. Vraagje: als het CDA Cultuur (met ren hoofdletter, toe maar) daadwerkelijk zó belangrijk vindt, waarom heeft zii de Pinnenhof aan haar lot overgelaten? Nooit durven investeren in een vitaal gemeenschapshuis maar het keihard overgelaten ‘aan de markt’. Waarom moest pand Wijen zo nodig omgeturnd worden in wéér een supermarkt (met dramatische gevolgen voor Kerkstraat en Brugstraat)? Als men bij het CDA cultuur zó hoog in het vaandel had staan, waarom is er dan nooit geïnvesteerd in toneel- en muziekverenigingen?

    Verder is het wel héél gemakkelijk om het niet doorgaan van de Randweg als een mislukte lobby te verkopen terwijl jullie bloedeigen partij in de provincie een streep zet door tal van mobiliteitsplannen.

    Erg goedkoop verhaal.

  2. Dit is politiek ten voeten uit. Als er wat niet doorgaat ligt het altijd aan anderen en als er iets goed uitpakt ‘waren wij al jaren voorstander’. Wat een slappe hap. Kijk naar ons ‘bruisende’ centrum en zie wat jaren CDA bereikt heeft. Mijn stem krijgen ze niet.

  3. Wie helpt mij om een positief punt te noemen, wat deze partij heeft bereikt in al die jaren coalitie……….?

  4. Beste Koos Vaes.

    Het lijkt me dat je praat vanuit je Krottepoffers hart. Niets mis mee trouwens….
    Pinnenhof blijft een moeilijk verhaal. STEL dat er een nieuwe Pinnenhof komt of deze gerenoveerd zou worden. Dan komen de mensen uit Eind, Ospel en Leveroy ook waarom de gemeenschapshuizen aldaar niet verbouwd worden. Geen budget Koos.

    Tevens vraag ik me af wat Nederweert anders gerealiseerd heeft. Makkelijk praten en het CDA afkraken. Wat hebben jullie in die 2 jaar gedaan?
    Subsidies voor harmonie en cultuur wat zo hoog in het vaandel staat bij jullie?
    Is er al een verkeersoplossing?
    Industrievisie??
    Waarom niet provinciaal gaan praten over de Randweg? In 2 jaar tijd maar 1x….
    Hebben jullie zelf al een nieuwe Pinnenhof gerealiseerd?
    Kritiek geven wat het CDA niet heeft gedaan maar jullie hebben in die 2 jaar zelf niets gedaan. Jullie zijn aan de macht maar doen helemaal niets.

    Graag je mening Koos!

    • Dag Johan,

      Inderdaad spreekt mijn Krottepoffers-hart, maar dat is ook het enige hart dat spreekt. Met Nederweert Anders heb ik (buiten dat mijn moeder in de raad zit) inhoudelijk niks mee te maken. Dus: aan mij vragen wat ‘wij’ nu hebben gerealiseerd, is niet zo relevant.

      Ik heb vooral kritiek omdat het CDA sinds mensenheugenis heeft geregeerd in Nederweert, sinds twee jaar niet, en ineens moet álles in sneltreinvaart gerealiseerd worden.

      Over je vraag over subsidies voor cultuur: voor het eerst hebben we als toneelvereniging subsidie (zij het bescheiden, maar toch) mogen ontvangen op basis van jeugd- en ouderenleden. Verder denk ik dat het duidelijk is dat we een andere mening toegedaan zijn over beschikbaar budget: in mijn optiek is die er wel, hangt er gewoon vanaf waar je als gemeente in wilt investeren.

      Op je vragen over industrie ga ik niet eens in; geen verstand en persoonlijk boeit het me als inwoner bar weinig hoeveel industrie er huist in Nederweert.

      Je kritiek over dat de huidige coalitie niks doet, is aan de verkeerde oren gericht, ben ik bang Johan.

  5. daar moet ik je toch corrigeren Johan, deze coalitie is in geslaagd om binnen 2 jaar alle ontwikkelingen stil te zetten en er voor te zorgen dat ondernemers zich zorgen beginnen te maken over zoveel bestuurlijke onkunde. dat ze zich afvragen of ze hier nog wel een toekomst hebben want waar moeten ze op sturen.

  6. In Ospel hebben ze een mooi verbouwd gemeenschapshuis ( kan dus wel)
    Vanuit de gemeente is er best geld over nu het budget voor de Randweg niet nodig is
    Er komt geen extra supermarkt bij. (Jan Linders alleen verplaatst ) en nu meer parkeerplaatsen
    en een ruime winkel, iets wat bij de Kerkstraat niet mogelijk was!

  7. Mijn vraag was wat Nederweert Anders dan gerealiseerd heeft. Helemaal niets in 2 jaar tijd.
    Nog steeds zijn ze bezig met het wijzen naar het CDA. Beetje Calimero gedrag; beter bezig houden om daadkrachtig Nederweert te verbeteren.
    In de coalitie zitten is blijkbaar (Nederweert) Anders dan in de oppositie plaatsnemen. Jullie hebben jezelf overschat helaas.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie