Skip to content

Nederweertenaar Jan Tindemans overleden

Redactie
4 januari 2020 | 13:53

Advertentie

Oud-gedeputeerde Jan Tindemans uit Nederweert is overleden. Dat meldt De Limburger.

Jan Tindemans

Jan (1950) is geen onbekende in Nederweert. Hij was midden jaren zeventig als leraar Nederlands actief op het Bisschoppelijk College in Weert. In die periode was hij ook gemeenteraadslid in de gemeente Nederweert. Van 1978 tot 1987 zat namens de fractie PvdA Nederweert in het gemeentebestuur. Zijn politiek carrière bleef niet beperkt tot Nederweert. In 1982 werd hij voorzitter van PvdA Limburg en van 1991 tot 2002 was hij gedeputeerde in de provincie Limburg.

Jan zijn motto was “Niet lullen maar poetsen“. Vriend en vijand typeerde hem in een interview in Dagblad de Limburger van 1999 als: “Gedreven, één brok energie, op dossierkennis amper te verslaan, niet altijd even diplomatiek maar een succesvol gedeputeerde“. Na zijn vertrek uit het provinciehuis werd hij bestuursvoorzitter van Maastricht Aachen Airport (MAA). Dat bleef hij tot in 2015. In 2017 keerde hij als bestuurder terug naar zijn roots in Nederweert en werd voorzitter van de Heemkundevereniging.

Jan was al enige tijd ernstig ziek.

Foto: Jan Tindemans voorzitter Heemkunde Nederweert

Advertentie

1 Reactie

  1. De man die zonder er voor te solliciteren zo burgemeester van Nederweert of Weert had kunnen worden maar vond – of zoiets – dat zijn werk op “Maastricht Aachen Airport” nog niet af was ; dat hij maar burgemeester was geworden”.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie