Skip to content

Beleef de Vollemaan in De Groote Peel

Redactie
31 december 2019 | 17:00

Advertentie

Staatsbosbeheer houdt ook in 2020 weer Vollemaanwandelingen in De Groote Peel. De eerste is op vrijdag 10 januari. Op maandag 9 maart is er een Vollemaan ‘Special’ waarbij er onderweg Oorlogsverhalen worden verteld. Alle Vollemaanwandelingen starten bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Bijzondere beleving in het donker
Wandelen met vollemaan is bijzonder. Als de maan haar zilverwitte licht schijnt krijgen bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer! Wellicht is een beetje lef wel handig als je met vollemaan door De Groote Peel gaat wandelen. Maar wie niet bang is voor Dwaallichten, Witte Wieven of Dolende Ridders zal zeker genieten van de unieke sfeer van het Peellandschap badend in het zilverwitte licht. Bovendien loopt een Peelgids van Staatsbosbeheer mee. Hij zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht.

De Vollemaanwandeling op vrijdag 10 januari start om 19.30 uur. Deelname kost € 9,- voor volwassenen en € 7,- per kind, inclusief een drankje na afloop. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan De route is 2 – 2,5 km lang, duurt 1,5 uur. Zaklampen zijn overbodig.

Op 10 januari geen tijd? Er zijn ook Vollemaanwandelingen op 9 februari, 8 april, 7 mei, 2 september en 30 november 2020.

Vollemaanwandeling ‘Special’ met Oorlogsverhalen
Op maandag 9 maart is er een Vollemaanwandeling ‘Special’ met Oorlogsverhalen. De verhalenvertellers van Vertelclub Verve nemen je mee terug in de tijd, naar de tijd van de bevrijding, 75 jaar geleden. Je komt ze onderweg tegen tijdens de wandeling. Na afloop is er een drankje in de Peelboerderij. Een avond om nooit te vergeten.

Voor de Vollemaanwandeling ‘Special’ van maandag 9 maart kan je kiezen uit verschillende starttijden: 19.30 – 19.45 –20.00 – 20.15 en 20.30 uur. Per tijdstip max. 20 deelnemers. Deelname kost € 9,- per persoon. De activiteit is vooral geschikt voor volwassenen.  Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen De route is 2 km lang, duurt 2 uur (inclusief verhalen). Zaklampen zijn overbodig.

 Starten bij het Buitencentrum
De Vollemaanwandelingen starten bij het Buitencentrum De Pelen. Het Buitencentrum is ’s avonds gesloten, maar je kan je auto parkeren op het parkeerterrein van De Pelen. De Peelgidsen wachten bij de ingang van het Buitencentrum. Voor meer informatie: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl Of kijk op de website:www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie