Skip to content

De Groote Peel | Activiteitenprogramma januari 2020

Redactie
22 december 2019 | 15:00

Advertentie

Mistige ochtend in De Groote Peel | Marijke Vaes-SchroënHet Activiteitenprogramma van Buitencentrum De Pelen/NP De Groote Peel staat ook in 2020 weer vol met (thema)excursies, gezinstochten, workshops én natuurlijk muziek! Met bestaande, maar ook nieuwe activiteiten voor alle leeftijden! Zo is er bijvoorbeeld een excursie naar ‘het hart van De Groote Peel’ en een ‘Dagje stappen’. Voor gezinnen met kinderen zijn er de ‘Buitendagen’ en ‘Peel Ontdektochten’ met telkens een ander thema. Maar er is natuurlijk nog veel meer. De Activiteitenfolder is binnenkort beschikbaar en verkrijgbaar bij het Buitencentrum De Pelen in Ospeldijk.

Tip
Als je op zoek bent naar inspiratie, doe dan op zondag 5 januari mee met de ‘Groene Voornemenswandeling’. Een bijzondere manier om het nieuwe jaar te starten.

Activiteitenprogramma januari 2020

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op donderdag 2 januari houdt Staatsbosbeheer een Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Na afloop gaan de kinderen een uilenbal pluizen. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een braakbal pluizen. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeurensporen.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 3 januari houdt Staatsbosbeheer een Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Na afloop gaan de kinderen een uilenbal pluizen. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een braakbal pluizen. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeurensporen.

Groene Voornemenswandeling
Op zondag 5 januari houdt Staatsbosbeheer een Groene Voornemens wandeling in Nationaal Park De Groote Peel. De feestdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is al bijna een week oud. Tijd om te starten met het uitvoeren van al je goede voornemens. Wie het komende jaar meer naar buiten wil om te genieten van de natuur kan bij Staatsbosbeheer terecht. Tijdens deze ‘groene voornemenswandeling’ beleef je de stilte en unieke natuur in het Nationaal Park De Groote Peel. Na afloop samen afsluiten met een drankje.  De route is 8 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 9,- per persoon inclusief een drankje. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/groenevoornemensdepelen.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op vrijdag 10 januari is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze avond kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen Peel. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring! Een onvergetelijke ervaring! Na afloop nagenieten met een drankje. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 9,- voor volwassenen en € 7,- per kind. Online reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 12 januari houdt Staatsbosbeheer een Peel Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Na afloop gaan de kinderen een uilenbal pluizen. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een braakbal pluizen. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenspeurensporen.

Wandel naar het hart van Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 19 januari houdt Staatsbosbeheer een excursie naar het ‘Hart van de Groote Peel’. U wandelt over knuppelbruggen en Peelbanen naar de grote waterplas ’t Elfde. Tijdens deze excursie vertelt de gids over het ontstaan en ontwikkeling van het gebied en krijg je een antwoord op vragen over de Peel en zijn verleden. Vooral geschikt voor volwassenen. De route is 9 kilometer lang en duurt ongeveer 2,5 uur. De tocht start om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 6,- , reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/wandelinghartgrootepeel.

Vogels in Nationaal Park de Groote Peel: wintergasten
Op zondag 26 januari houdt Staatsbosbeheer een Vroege Vogelwandeling ‘wintergasten’ in Nationaal Park De Groote Peel. De Peel is de favoriete overwinterplek voor veel vogels waaronder de klapekster en ontelbare ganzen. Samen met een Peelgids ga je op zoek naar deze wintergasten. De route is 6 kilometer en gaat via knuppelbruggen naar het ‘Mussenbaangebied’, aan de rand van het Nationaal Park. Behalve vogels is er ’s morgens vroeg altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 9.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 6,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/vogelspelen

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Foto: Mistige ochtend in De Groote Peel | Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie