Skip to content

Beleef de Kerstvakantie buiten bij De Pelen

Redactie
20 december 2019 | 19:00

Advertentie

Winterfeest op het Kabouterpad en speuren naar sporen

Staatsbosbeheer biedt in de Kerstvakantie activiteiten voor het hele gezin in Nationaal Park De Groote Peel. Op vrijdag 27 december vieren de kabouters een supergezellig Winterfeest op het Kabouterpad. Op zondag 29 december kan je meedoen aan een Speuren naar Sporentocht. Met uilenballen pluizen! Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Beleef de Kerstvakantie buiten bij De Pelen

Winterfeest op het Kabouterpad
In Nationaal Park De Groote Peel is een Kabouterpad. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts en rode wangen doen de kleuterkabouters een aantal sPeelse kabouteropdrachten op een route van 650 meter.

Je kan het Kabouterpad elke dag lopen, maar op vrijdag 27 december is het extra gezellig. Dan wordt het ‘Winterfeest’ gevierd! Er zijn die dag leuke extra’s voor je kleuterkabouters. De Muziekkabouters komen op bezoek en nodigen je uit voor een dansje. De Vertelkabouter vertelt een winters verhaal en samen met de Knutselkabouters kan je lekker knutselen. En natuurlijk zijn de Smikkel-en-smul-kabouters er om je met lekkernijen te verwennen. Wat een feest!

Voor het Winterfeest hoef je niet te reserveren. Starten kan tussen 11.00 en 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum. De route duurt ongeveer één uur. Voor € 5,- per kind koop je een deelnamekaart én een rode muts. Ouders en/of begeleiders hoeven niet te betalen. Veel plezier!

Speuren naar sporen
Tijdens een Speuren naar sporentocht ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar diersporen in de natuur. Want door te speuren naar sporen ontdek je welke dieren in een natuurgebied wonen. Na afloop gaan de kinderen een braakbal uitpluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen van zo’n bal komt soms een volledig skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten kun je er achter komen welk dier er opgepeuzeld is. De gids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek.

De Speuren naar Sporentocht start op zondag 29 december om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. De route is 2,5 kilometer lang en de activiteit duurt, inclusief pluizen ongeveer 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind.  Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

Buitencentrum De Pelen
Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel, bij de ingang van De Groote Peel. In de winkel van De Pelen zijn streekproducten, souvenirs en boeken te koop. In de Peelkiosk kan je terecht voor een hapje en een drankje. Het Buitencentrum is in de Kerstvakantie elke dag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op 1ste Kerstdag is De Pelen gesloten. Op Nieuwjaarsdag staan ze vanaf 11.00 uur voor u klaar!

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie