Skip to content

Heezenaar die nog 596 dagen in de cel moet zitten wordt gepakt terwijl hij auto ophaalt

Redactie
18 december 2019 | 22:44

Advertentie

De politie heeft zondag 15 december bij Heeze twee personen aangehouden. Een 19-jarige man uit Heeze voor het rijden onder invloed van drugs en het bezit van illegaal vuurwerk, en een 52 jarige inwoner uit Heeze die nog een gevangenisstraf van 596 dagen moest uitzitten.

596 dagen in de cel

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen omstreeks 16.30 uur via het Automatic Number Plate System (ANPR) de melding dat in de omgeving Eindhoven een auto was gesignaleerd waarvan de eigenaar nog een gevangenisstraf van 596 dagen had open staan. Omdat de eigenaar in Heeze woonde reden de agenten die kant op om het voertuig te onderscheppen. Omstreeks 17.00 uur werd de betreffende auto aangetroffen en aan de kant gezet. De eigenaar van de auto bleek zelf niet aanwezig te zijn. Bij de controle roken de agenten direct een sterke marihuanalucht en in de asbak zagen ze de restanten van een joint. De agenten vorderden daarop aan de 19-jarige bestuurder de uitlevering van alle verdovende middelen. De bestuurder overhandigde daarop een klein doosje met hasj en marihuana waarna een speekseltest op THC en cocaïne werd afgenomen. Op beide middelen reageerde de test positief.

Illegaal vuurwerk
Bij de doorzoeking van de auto troffen de agenten op de achterbank en in de kofferbak veertig nitraten, drie stuks Cobra 6 en twintig Mad Bull knalvuurwerk aan. De 19-jarige man werd aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs en het bezit van illegaal vuurwerk. De verdovende middelen en het vuurwerk zijn in beslag genomen.

Celstraf
De bestuurder mocht natuurlijk niet verder rijden en regelde dat iemand anders de auto zou ophalen. Omdat dit weleens de eigenaar van de auto kon zijn hielden de agenten de auto in de gaten. Hun wachten werd beloond. De man die de auto kwam ophalen was inderdaad de 52-jarige eigenaar van de auto uit Heeze, die nog een straf van 596 dagen moest ondergaan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Eindhoven.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie