Skip to content

Geniet van de winterse stilte in De Groote Peel

Redactie
17 december 2019 | 11:00

Advertentie

De Groote PeelExcursie vol beleving vanaf Buitencentrum De Pelen

Even behoefte aan rust en een moment van bezinning voor de feestdagen? Loop dan op zondag 22 december mee met de Winterse Stiltewandeling in Nationaal Park De Groote Peel. De excursie staat onder begeleiding van Peelgidsen van Staatsbosbeheer en start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Winterse stilte in De Groote Peel

Geniet van de stilte
Nationaal Park De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter, een ideaal gebied voor natuurbeleving. Vooral in de winter. Weer en wind hebben vrij spel en je kunt er heerlijk uitwaaien. De grillige silhouetten van de kale takken onthullen bijzondere doorkijkjes en geven het landschap een transparante en unieke sfeer. De Winterse Stiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal  tot rust te komen en te genieten van de natuur.

Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer wandel je over Peelbanen in dit uitgestrekte veenmoeras. Onderweg zijn een paar belevingsmomenten waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Zo ervaar je de natuur nog bewuster en intenser. Deze eenvoudige tips voor natuurbeleving zijn inspirerend en ook toe te passen tijdens andere wandelingen.

Deelname aan de Winterse stiltewandeling kost € 5,- per persoon en de excursie is vooral geschikt voor volwassenen. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte De route is ongeveer 6 kilometer en de excursie duurt ongeveer 2 uur. Hou er rekening mee dat sommige paden nat en modderig kunnen zijn.

Nagenieten bij Buitencentrum De Pelen
Voor of na afloop van de excursie kan je heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kan je bij de Peelkiosk en in de Peelboerderij (op zondag) terecht. Het Buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de Kerstvakantie is De Pelen ook op maandag geopend. Op Eerste Kerstdag is het Buitencentrum gesloten. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie