Skip to content

Brand bij papierrecycling Peeters Swalmen

Redactie
11 december 2019 | 9:03

Advertentie

Dinsdagmorgen om 10.53 uur is de brandweer gealarmeerd voor een middelbrand bij papierrecycling Peeters aan de Heydweg te Swalmen. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Brand bij papierrecycling Peeters

De brand werd ontdekt door medewerkers van het bedrijf die ook zelf een poging hebben ondernomen om de brand te blussen. De brand woedde in een loods die gevuld stond met papierbalen. De brandweer heeft al snel het besluit genomen om de brandende en smeulende papierbalen met heftrucks naar buiten te halen, en buiten verder af te blussen.

Omdat er toch de nodige rookontwikkeling bij de brand vrijkwam heeft de brandweer het besluit genomen om een NL-alert uit te laten gaan. Hierin werd opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten, indien men overlast van de rook ondervond. Om 15.20 uur werd Grip 2 afgeroepen. De reden hiervoor was dat de inzet naar alle waarschijnlijkheid langere tijd ging duren omdat alle balen papier buiten door een kraan uit elkaar moesten worden getrokken zodat ze verder afgeblust konden worden.

Verder werden er metingen verricht omdat meerdere bedrijven en woningen al langere tijd in de rook lagen. Op basis van meetresultaten van de brandweer werd besloten om deze woningen en bedrijven te ontruimen. De gemeente Roermond heeft de bewoners ondersteuning gebodenom de nacht in een hotel door te brengen, indien zij niet bij familie of kennissen terecht konden.

De brandweer heeft tijdens de inzet meerdere malen voor aflossing gezorgd voor de brandweerposten die al langere tijd aan het blussen waren. Tijdens de inzet zijn meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker en enkele waterwagens ingezet. In de bedrijven en woningen die in de rook hebben gelegen worden vandaag door de brandweer nog metingen verricht.

Foto’s: Brandweer Susteren

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie