Skip to content

Ons Boerenerf combineert boerenleven met horeca

Redactie
10 december 2019 | 9:00

Advertentie

Ons Boerenerf combineert boerenleven met horecaTen zuidoosten van Nederweert-Eind ligt Ons Boerenerf. Een familiebedrijf bestaande uit een varkenshouderij en horecagelegenheid. Een bijzondere combinatie, waar dochter Saskia van Moorsel-van Leeuwen alweer voor het vijfde jaar de scepter over het horecagedeelte zwaait. 

Ons Boerenerf

Onder het genot van een hapje en drankje laten wij zien hoe het er in een modern en duurzaam boerenbedrijf aan toegaat,” vertelt Saskia. “Er is veel onwetendheid. Bij ons mogen de mensen de stal in en met eigen ogen zien hoe de varkens worden gehouden.” De familiegeschiedenis gaat terug naar 1917. In dat jaar schreef opa Arie in een bewaard gebleven schrift: “Wat zal ik met al die grooten jongen hier op dit klein keuterijtje beginnen.” Hij vertrok met zijn gezin van Wassenaar naar Deurne, waar hij meer ruimte had om te kunnen boeren. Vervolgens kocht zijn zoon Aad in 1989 het boerenbedrijf aan de Banendijk 5 in Nederweert-Eind.

Het huidige Ons Boerenerf. Hij startte een varkenshouderij met momenteel tienduizend varkens. “Mijn vader liep al langer met de gedachte rond om mensen kennis te laten maken met het boerenleven. In 2014 verbouwde hij samen met mijn broer Arjan een van de stallen tot een informatie-, vergader- en horecacentrum.

Saskia van Moorsel-van Leeuwen

Saskia groeide op de boerderij op, maar koos voor het horecavak. Ze volgde de koksopleiding en daarna hotelmanagement bij MBO De Rooi Pannen in Eindhoven en ging als zelfstandig kok werken bij De Peelse Golf in Sevenum. Vervolgens werd ze bedrijfsleider bij Lunchroom Breadbox in Eindhoven en later ontbijtmanager bij Boshotel Vlodrop. Sinds 2014 runt ze het horecagedeelte van Ons Boerenerf.

Vanaf het eerste moment is het gaan lopen. Vooral door de mond-tot-mond reclame.” Doordeweeks zijn het vooral bedrijven en andere organisaties die gebruikmaken van de faciliteiten voor vergaderingen, netwerksessies, cursussen en andere teambuildingsactiviteiten. Zij combineren die met een ontbijtbuffet, lunch of diner. Op vrijdag en zaterdag zijn er vaak (familie)feestjes en op zondag tussen 11.00 en 17.00 uur staan de houten toegangshekken wagenwijd open voor fietsers, wandelaars en andere dagjesmensen. “We hebben bewust voor deze indeling gekozen om de verschillende gasten tot hun recht te laten komen. Als zakenman wil je rustig kunnen vergaderen, terwijl een gezin met jonge kinderen het prettig vindt als de kinderen lekker op het terrein kunnen spelen en ravotten.

Thema-activiteiten plaats

Verder vinden er op zondag regelmatig thema-activiteiten plaats, zoals onbeperkt spareribs eten, Duitse barbecue, Wine and Pork of heerlijke Stamppot brunch. “Saskia benadrukt dat alles vers is. Het vlees komt van de eigen varkens en de rest halen we bij verschillende lokale adressen.” Wat minister Carola Schouten van Landbouw wil bereiken, namelijk dat de boeren zelf voor hun veevoer zorgen, gebeurt al bij Ons Boerenerf. “Wij weten precies wat er in het veevoer zit, omdat we het zelf maken. Maïs verbouwen we zelf en daarnaast krijgen we hoogwaardige restproducten zoals gebakken friet en brood om aan de varkens te voeren. Met deze kringloopgedachte voorkomen we voedselverspilling en dat is weer goed voor het milieu. 

Ons Boerenerf ligt aan de rand van het natuurgebied Sarsven, De Banen en De Zoom met zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden. “Binnenkort wordt het fietsknopennetwerk iets verlegd, waardoor we op de route komen te liggen. Nu zie je ons vanaf de kruising liggen, maar moet je een klein stukje van de route af om langs ons te komen.” Als wandelaar kun je kiezen voor bestaande wandelingen of een wandeling uitgezet door de familie Van Leeuwen. “Achter de boerderij ligt een prachtig landelijk gebied. Laats zagen we er nog een bever. In dat gebied willen we in de toekomst meerdere wandelingen uitzetten die je met een app. kunt lopen.

Meer informatie vind je op www.onsboerenerf.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie