Skip to content

7de Kerstmarkt Thomasplein Ospeldijk 

Redactie
10 december 2019 | 19:00

Advertentie

Vrijdag 13 december organiseren ze bij het Thomashuis voor de 7de  keer een gezellige kerstmarkt op het Thomasplein Ospeldijk.

De markt begint om 18.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Maria, Jozef en het kindje Jezus hebben wederom onderdak gevonden in een stalletje in Ospeldijk. Schutterij St. Odilia zorgt weer voor de warme chocomel, glühwein, thee, koffie en de vers gebakken wafels. Diverse hobbyisten en plaatselijke ondernemers bieden je graag hun eigengemaakte/ingekochte artikelen aan.

De Kerstman met zijn vrouwtje zijn wederom aanwezig op het Thomasplein in Ospeldijk. Tevens is er een loterij met mooie prijzen gesponsord door o.a. de deelnemers van de markt, vrienden van het Thomashuis Ospeldijk en sponsoren. Om 21.00 uur starten ze met de trekking van de loterij met prachtige prijzen.

Extra info door o.a

  • De Buurtvereniging Meulenbuurt, zij vieren in 2020 hun 50 jarig bestaan,
  • Dorpsraad Ospeldijk komt met info over de windmolens en veiligheid in Ospeldijk,
  • Buitencentrum De Pelen vraagt aandacht voor de uitkijktoren,
  • Stichting Platform Gehandicapten Nederweert wil meer bekendheid geven over ondersteuning en uitleen van de aanhangwagen.

Bokkenrijder
Na het grandioze succes van Living Statue Lumiere in 2018 op de Kerstmarkt Thomasplein Ospeldijk, komt dit jaar een duister Peelfiguur. Ook door de Peel zwierf dit geboefte rond. De legende van de bokkenrijders vertelt het verhaal van een roversbende aan het eind van de 18e eeuw (1700-1800). De roversbende was vooral actief in Limburg en in de Belgische Kempen. Ze roofden en stalen van rijke mensen, zoals landheren en kerken. De naam bokkenrijders is door mensen bedacht omdat ze dachten dat de duivel eruitzag als een bok. De bendeleden waren knechten van de duivel en daarom dachten mensen dat ze op bokken door de lucht vlogen. Dit werd gedacht omdat de rovers zich heel snel konden verplaatsen van dorp naar dorp. De rovers konden nooit zo snel lopen, dus moesten ze wel kunnen vliegen. In één nacht konden meerdere dorpen worden beroofd.

Kom 13 december naar de kerstmarkt op het Thomasplein en ontmoet een echte Bokkenrijder.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie