Skip to content

Cheque voor Eritrese Gemeenschap

Redactie
2 december 2019 | 20:00

Advertentie

Op zondag 01 december mocht de Eritrese Gemeenschap in Weert een cheque in ontvangst nemen van 1.500 euro. Het bedrag is opgehaald met de organisatie van het concert ‘Ontmoeting van Culturen’ dat op 12 oktober j.l. werd georganiseerd door Rotary Club Land van Horne en Rotary Club Rotary Club in het Franciscus Huis Weert.

Goede doel kinderdoelen Eritrese gemeenschap
De Eritrese gemeenschap van de Tewahedo kerk in Nederland komt sinds kort in Weert op zondag naar de kerk. De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk is nauw verwant aan de Koptisch-Orthodoxe kerk, waar ze oorspronkelijk van afstamt. Het woord “Tewahedo” is afgeleid van het Arabische tawhid en verwijst naar het miafysitisme, de christologie van de oriëntaals-orthodoxe kerken. Dit houdt in dat onder andere de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk gelooft in de godmenselijke natuur van Jezus.

Rotaryhelpt.nl
Wat doet Rotary? Duizenden Rotarians in Nederland ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Een greep uit de projecten: van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot concert voor mantelzorgers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie