Skip to content

Activiteitenprogramma december 2019 Buitencentrum De Pelen/Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
29 november 2019 | 9:00

Advertentie

Ook in de laatste maand van het jaar biedt Staatsbosbeheer, vanuit Buitencentrum De Pelen, inspirerende activiteiten in het Nationaal Park De Groote Peel. Zo is er op vrijdag 13 december een ‘Vollemaanwandeling met spannende verhalen’, op zondag 27 december een ‘Winterfeest op het Kabouterpad’ en op 31 december de traditionele ‘Oudejaarswandeling’.

Activiteitenprogramma december 2019

Vollemaanwandeling met Spannende Verhalen in Nationaal Park De Groote Peel
Op vrijdag 13 december is er een Vollemaan Verhalenwandeling De Groote Peel. De donkere, koude dagen voor Kerst werden vroeger ‘opgewarmd’ met spannende verhalen. Vanavond worden deze verhalen vertelt in de natuur. Terwijl het licht van de vollemaan over het landschap schijnt kan je ervan genieten. De avond start en eindigt met een verhaal. Tussendoor is er een Vollemaanwandeling (2 km) onder begeleiding van Peelgidsen. Na afloop genieten van een winters drankje. De Vollemaanverhalenwandeling start bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Je kunt kiezen uit de starttijden: 19.45 – 20.15 en 20.45 uur. Per tijdstip max. 30 deelnemers. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind. Prijs is inclusief een drankje na afloop. De activiteit duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen) en is geschikt volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Zaklampen zijn overbodig.

Winterstilte wandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer houdt op zondag 22 december een Winterse Stiltewandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Dit hoogveengebied is niet alleen erg mooi, maar ook heel stil. Hoe stil? Dat kun je ‘horen’ tijdens deze sfeervolle winterwandeling. Een bijzondere natuurbelevingstocht van zes kilometer, waarin je heerlijk tot rust komt en geniet van de natuur. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 5,- per persoon (geschikt voor volwassenen).

Winterfeest op het Kabouterpad in de Groote Peel
Het is winter en daarom vieren de kabouters in De Groote Peel op vrijdag 27 december een ‘Winterfeest op het Kabouterpad’ Voor Kleuterkabouters die het Kabouterpad lopen zijn er dan leuke extra’s. Een sfeervolle middag voor het hele gezin. Er is een vertelkabouter op de route en ook liggen er knutselspullen klaar. Deelname kost € 5,- per kind, (groot)ouders hoeven niet te betalen. Starten kan tussen 11.00 en 14.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 29 december is er een Peel Ontdektocht Winterpret in De Groote Peel. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. Deze excursie is geschikt voor het hele gezin en start om 14.00 uur  bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een uilenbal pluizen (voor de kinderen) na afloop.

Wandel het jaar uit in Nationaal Park De Groote Peel
Op dinsdag 31 december houdt Staatsbosbeheer een Eindejaarwandeling in De Groote Peel. Sluit het jaar af in de prachtige natuur van Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie van ongeveer 12 kilometer is er volop gelegenheid om het afgelopen jaar te overdenken en te mijmeren over het komende jaar. Halverwege de wandeling is er een toost op het nieuwe jaar en na afloop wacht er een geurige kop soep.  De excursie start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 12,50 per volwassenen inclusief soep en neut.

Reserveren is noodzakelijk en kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen  of neem contact op met het Buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie