Skip to content

Gilde Opleidingen ontvangt VET Mobility Charter van Europese Commissie

Redactie
20 november 2019 | 9:47

Advertentie

Een belangrijk element in de opleidingen van Gilde Opleidingen is dat studenten worden voorbereid op een maatschappij die steeds internationaler wordt. Dat betekent dat studenten in hun praktijkstages en straks in een baan steeds vaker te maken krijgen met een internationale dimensie. De kans dat collega’s, leveranciers en klanten uit het buitenland komen is enorm groot. Zeker in Limburg. Daar waar studenten voorheen gericht waren op wat er in eigen land en provincie gebeurt, wordt met een internationale dimensie deze context verbreed naar de euregio, Europa of zelfs de wereld. Met internationalisering wil Gilde Opleidingen haar studenten bewust maken dat het werken, leren en verkeren in een maatschappij van vandaag andere eisen stelt.

Gilde Opleidingen stimuleert haar studenten dus zoveel mogelijk om eigen grenzen te verleggen. En dit mag heel letterlijk genomen worden: een student bij Gilde Opleidingen krijgt de kans om een ervaring in het buitenland op te doen. Zo zijn in het schooljaar 2017-2018 in het kader van het Erasmus+ programma 126 studenten de grens over gegaan om te leren in het buitenland. Dat betekent ook dat aandacht besteed wordt aan internationalisering tijdens de vakgerichte en taallessen. Ook als studenten niet op buitenlandstage gaan, worden ze zo goed mogelijk voorbereid op een internationale samenleving. Dit komt ook tot uiting in de goede contacten met scholen en bedrijven vlak over de grens in Duitsland en België en de samenwerking met deze scholen om goed (euregionaal) onderwijs aan te bieden.

Dinsdag 19 november ontving Gilde Opleidingen het VET Mobility Charter. “Het is een kwaliteitslabel van de Europese Commissie, waarmee je als instelling aantoont dat internationalisering is ingebed in het beleid van de organisatie. Het is een kroon op ons werk van de afgelopen jaren en een beloning voor de inzet van onze medewerkers op het gebied van internationalisering”, zegt Peter Thuis, bestuursvoorzitter van Gilde Opleidingen.

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ heeft de werkwijze van Gilde Opleidingen de afgelopen jaren gemonitord en beoordeeld op kwaliteit van werkprocessen rondom buitenlandse stages en het totale beleid rondom internationalisering en beloont deze inzet met het VET Mobility Charter. Belangrijk resultaat voor de studenten is dat dit kwaliteitslabel de toegang tot het mobiliteitsprogramma Erasmus+ vereenvoudigt en dat studenten dus sneller en beter (financieel) ondersteund kunnen worden om buitenlandstages mogelijk te maken. De verwachting is dat daarmee ook de komende jaren een groei in buitenlandse stages zal zijn.

Gilde Opleidingen heeft haar school-locacties in o.a. Weert, Roermond, Venlo, Venray, Geleen, Horst en Nuth.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie