Skip to content

Reünie van (Neder)weerter band The Danny’s

Redactie
13 november 2019 | 9:29

Advertentie

The Danny’s, een (Neder)weerter band uit de jaren 60, hebben de stoute schoenen aangetrokken en organiseren na ruim 50 jaar een reünieoptreden. Op zaterdag 23 november brengen vier voormalige bandleden met een nieuwe zanger een avond vol gouwe ouwe. Café-Zaal De Hook op de Biest in Weert is het decor voor deze muzikale happening. Aanvang van de avond is 21.00 uur en de toegang is gratis.

Wat in Laar in 1965 begon als een beatmis bandje groeide uit tot een ambitieuze amateurband die in 1968 in Venlo de halve finale won van de talentenshow KRO’s Spingplank gepresenteerd door radio- en tv-coryfee Kees Schilperoort. En dat mede dankzij een echte sponsor.

Vanuit de kerk naar het jeugddansen
In de jaren 60 was het in de kerken erg populair om de heilige mis op te laten luisteren door jongelui die iets modernere muziek maakten. Harrie Janssen (sologitaar), Bert Feijen (basgitaar), Helmut Saes (slaggitaar) en Jack Vleeshouwers (drums) vormden het beatmis bandje in Laar. Dankzij de koster/organist kwamen de muzikanten in de dop terecht bij de stoffenzaak van familie Sieben in Nederweert. Daar mocht na sluitingstijd gerepeteerd worden. 
Groeiende ambities zorgden voor uitbreiding én aanpassing van het repertoire. En naast de kerk werd er ook steeds meer opgetreden in zaaltjes en bij het jeugddansen. Zo ontstond het Dans-, show- en beatorkest The Dandys.

The Danny’s
Na wat wisselingen in de band en de komst van Thom Ahlip (zang), belandde de groep in zijn hoogtijdagen. Reden om de naam te veranderen in The Danny’s. Bij fans ook bekend als Group Danny’s. Er werd een grote sponsor voor de apparatuur gevonden in mevrouw Bertie Weegels, toenmalig directrice van Weegels Betonfabriek in Weert. De optredens in de regio volgden elkaar snel op. Zeker in Nederweert en Weert was de band graag gezien in de jeugddanszalen en ook op bruiloften en partijen. Hans Sieben, zoon van de eerder genoemde koster uit Laar en tevens toetsenist bij de befaamde groep The Thunderstrings, versterkte bij gelegenheid de band.

Na meer dan 50 jaar tijd voor een reünie
Vier bandleden uit de hoogtijdagen hebben zich in 2017 opgepakt bij wijze van een reünie van The Danny’s. Niemand weet wat er nog achteraan komt… 
Leslie Kool (gitaar/zang) en Peter Gerits (basgitaar/zang) zijn beiden nog actief bij de band Experience. Daarnaast spelen Hans Sieben (toetsen/zang) en Peter Beeren (drum), beiden bij Steady State. Omdat Thom Ahlip op Aruba woont, wordt zijn plek ingenomen door Peter Verdonschot (zang/gitaar), ook bekend van The Hiccups en Millroad. Harrie Janssen is inmiddels overleden.

Het stof is er inmiddels vanaf
Zaterdag 23 november treden The Danny’s op bij Café-Zaal De Hook aan Biest 112 in Weert. Vanaf 21.00 uur klinken covers van de Byrds, Bee Gees, Monkees, Herman’s Hermits en Golden Earrings. Maar ook nummers van Q65 en de Rolling Stones worden gespeeld. Het repertoire is weer uit de kast getrokken en het stof is er na heel wat repetities inmiddels weer af. Een echte revivalavond voor de Nederweerter en Weerter jeugd uit de jaren 60. Ga voor meer informatie over The Danny’s en deze reünie naar de Facebookpagina @Dannys60smusic.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie