Skip to content

TWC Weert krijgt hoogst haalbare keurmerk NTFU Wielersportbond

Redactie
12 november 2019 | 20:30

Advertentie

Vandaag heeft TWC Weert van de NTFU Wielersportbond het hoogst haalbare keurmerk ‘Extra goed geregeld‘ ontvangen voor de georganiseerde Land van Horne MTB Toertocht van zondag 10 november.

Keurmerk ‘Extra goed geregeld’
Dit keurmerk staat voor een goede organisatie, hoge mate van veiligheid en aanwezigheid van alle noodzakelijke voorzieningen. De Land van Horne MTB Toertocht behoord hiermee tot de top wielersportevenementen die onder auspiciën van de NTFU worden georganiseerd in Nederland en is één van de weinige wielersportevenementen in de regio die dit keurmerk heeft ontvangen.

De aanwezige controleur van de NTFU Wielersportbond formuleerde de Land van Horne MTB Toertocht in de beoordeling als volgt:

De Land van Horne MTB tocht editie 2019 was een goed georganiseerde, goed uitgepijlde tocht en voorzien van waarschuwingsbordjes bij precaire situaties. Op verschillende oversteekplaatsen van de openbare weg stonden vrijwilligers om de fietsers veilig de oversteek te laten maken. Hierdoor kende deze tocht een hoog niveau van veiligheid. Daarnaast was deze tocht geschikt voor zowel de ervaren als de minder ervaren bikers. Op de zwaardere gedeelten was voor de minder ervarenen een lichtere (alternatieve ) route beschikbaar. Er was eveneens een route voor de kinderen met een aparte rustplaats. De pauzeplaatsen waren ruim voorzien van lekkernijen, soep en sportdrank. Alle vrijwilligers hadden er alles aan gedaan om er een mooie fietstocht van te maken. De mooie zonnige dag maakte deze MTB tocht tot een feest. Chapeau en dank voor alle inspanning!

Land van Horne MTB Toertocht
Zondag 10 november hebben het hoge aantal van 758 mountainbikers kunnen genieten van de mooie natuur die Weert rijk is. Mede door de lichte nachtvorst en de stralende zon was de natuur een genot om doorheen te fietsen. Ook de deelnemers konden de tocht enorm waarderen blijkend uit de vele positieve reviews die we hebben mogen ontvangen. Bestuur en leden van TWC Weert zijn trots en dit geeft een enorme stimulans aan alle vrijwilligers om op deze wijze door te gaan. Wij bedanken alle deelnemers dat ze onze tocht bezocht hebben. Op zondag 8 november 2020 gaan we er weer voor.

Algemene informatie TWC Weert
Al 40 jaar is Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) dé wielerclub in Weert met ruim 100 actieve leden. Met als motto “samen uit, samen thuis” ligt de nadruk op toerfietsen. Of iemand nu veel of weinig fietservaring heeft, of je nu 30 of 70 jaar bent, of je op de weg wil fietsen of in het bos bij TWC Weert vindt iedereen een sportieve uitdaging. Daarmee is TWC Weert de ideale wielerclub voor iedereen. Naast de toertochten op zondag bestaat er ook de mogelijkheid om op woensdagavond en donderdag deel te nemen aan toertochten op de weg. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan bijzondere activiteiten zoals aan de tweedaagse naar de Rursee, de “top-tien-toer” en een lang weekend naar het hooggebergte. In de winter is er een programma voor mountainbike toertochten. Halverwege het seizoen wordt er een barbecue georganiseerd voor de leden en hun partners. Dit alles voor een contributie van slechts €75,- per jaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie