Skip to content

Tien combinatiefunctionarissen gemeente Nederweert stellen zich voor

Redactie
12 november 2019 | 13:00

Advertentie

V.l.n.r. boven: Eric Kessels, Meggy van Soest, Ellen Thijssen, Marloes van der Vlugt, Toos Jenniskens, Cyrina van der Bolt en Jordi Luijten. Beneden: Merle Albers, Manon van Veghel en Pien de Swart.

In de gemeente Nederweert zijn tien combinatiefunctionarissen actief binnen sport, cultuur, verenigingen, onderwijs en zorg. Ze organiseren beweegmomenten voor kinderen, ouderen en mensen met een beperking. En ze verzorgen muzieklessen en uitvoeringen op school en in de wijk en ondersteunen bij taal. Plezier staat altijd voorop! Iedereen kan op zijn of haar manier meedoen op eigen niveau.

Brede Regeling Combinatiefuncties
De gemeente Nederweert neemt deel aan de Brede Regeling Combinatiefuncties. Deze landelijke regeling heeft als belangrijkste doel: ‘het sport- en cultuuraanbod op scholen te verstevigen en uit te breiden, het stimuleren van (talent)ontwikkeling van jeugd en jongeren met bijzondere aandacht voor motorische vaardigheden en het duurzaam versterken van sport- en beweegaanbieders’.

Samenwerkingsovereenkomst
De gemeente vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. Daarom zetten ze samen met bijna alle onderwijsinstellingen binnen de gemeente, de buitenschoolse opvang, sport, cultuur, zorg en overige instellingen een team aan combinatiefunctionarissen in. Op 7 februari 2019 werd hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de verschillende werkgevers voor de periode 2019 t/m 2022.

Versterken en verbinden
Op een laagdrempelige manier brengen de combinatiefunctionarissen jong en oud in contact met sport, bewegen en cultuur. Dat doen zij o.a. door verenigingen, onderwijs en organisaties te versterken en verbindingen tussen organisaties op verschillende beleidsterreinen als welzijn, sport, cultuur, zorg, onderwijs en gezondheid tot stand te brengen.

Sportconsulenten
Sportconsulenten Marloes van der Vlugt, Jordi Luijten en Merle Albers sporen de jeugd aan om in beweging te komen en te blijven. Dat doen ze o.a. binnen het onderwijs en door het verzorgen van activiteiten zoals de Buitenspeeldag en de Nationale Sportweek. Zij ondersteunen ook de jaarlijkse Koningsspelen.

Beweegcoach
Beweegcoach Pien de Swart richt zich op de kwetsbare doelgroepen zoals mensen met een beperking en senioren.

Leefstijlcoach
Meggy van Soest wil als leefstijlcoach de mensen graag (preventief) stimuleren om een gezonde leefstijl.

Verenigingssupporters
Samen met de sportverenigingen zorgen verenigingssupporters Ellen Thijssen en Manon van Veghel voor vitale en toekomstbestendige verenigingen. Zij zijn ook betrokken bij het realiseren van een Lokaal Sportakkoord waarmee we op 27 november gaan starten.

Cultuurcoach
Ook op het gebied van cultuur zijn combinatiefunctionarissen actief. Zo brengt cultuurcoach Cyrina van der Bolt kinderen en jongeren in contact met cultuur. Ze werkt vooral samen met verenigingen en het onderwijs.

Popcoördinator
Eric Kessels is popcoördinator. Hij begeleidt bands, zorgt voor optreedmogelijkheden en coördineert projecten zoals In de Band en Hart voor je Wijk.

Leescoördinator
De schoolbibliotheken worden mede onderhouden door leescoördinator Toos Jenniskens. Zij werkt daarnaast binnen de scholen aan activiteiten die het lezen bevorderen. Ook is ze medecoördinator van Taalcoaching op Maat, het project om laaggeletterdheid tegen te gaan.

Meer informatie
Op www.sportnederweert.nl kun je meer lezen over de werkzaamheden van de zeven sportfunctionarissen. Op www.rickraakt.nl staat informatie over de popcoördinator en de cultuurcoach en op www.bibliocenter.nl over de leesconsulent.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00

Advertentie