Skip to content

Kom meepraten over de omgevingsvisie op donderdag 14 november

Redactie
5 november 2019 | 19:00

Advertentie

Het afgelopen jaar haalde de gemeente Nederweert heel veel informatie op om te komen tot een nieuwe visie voor het buitengebied. Inmiddels is er een Voorontwerp Omgevingsvisie Buitengebied van Nederweert. Heb je het document al gelezen? Op donderdag 14 november om 19.00 uur is er een terugkomavond in de Dorpsherberg in Ospel.

Visie op hoofdlijnen
De visie beschrijft op hoofdlijnen hoe de gemeente in de toekomst met het buitengebied om willen gaan. Het gaat om een gezonde leefomgeving, voldoende verdienvermogen en de klimaatveranderingen. Maar onder andere ook om duurzaamheid en andere gebiedsontwikkelingen (inrichting en beheer).

Gesprek met buiten
Op dinsdag 8 oktober nam de gemeenteraad een belangrijke stap in het proces. De raadsleden steunden de hoofdlijnen van de visie. Op een aantal onderdelen mag de visie, volgens de raad, meer ambitie vertonen. Bijvoorbeeld op het gebied van toerisme en recreatie. Nederweert heeft een groot buitengebied. Nu is het moment om de kansen die er liggen concreet te maken. Ook rond vrijkomende agrarische bebouwing, het slopen van stallen en voorkeurslocaties wil de raad meer duidelijkheid. Wethouder Voss liet de raadsleden weten met dit signaal aan de slag te gaan. De raad stemde ook in om met het voorontwerp opnieuw het gesprek aan te gaan ‘met buiten’.

Terugkomavond
Op donderdag 14 november vindt er een terugkomavond plaats in de Dorpsherberg in Ospel. Deze bijeenkomst is een vervolg op de grote meedenkavond op 2 oktober 2018 die de start vormde voor de totstandkoming van de visie. Alle informatie die is samengevat in het voorontwerp koppelen ze op 14 november terug. Ze horen daarnaast graag jouw mening over het voorontwerp van de omgevingsvisie om te komen tot een buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Aanmelden
Je bent van harte uitgenodigd in de Dorpsherberg, Casseweg 1a in Ospel. De bijeenkomst is van 19.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur. Je kunt je aanmelden op de website van de gemeente Nederweert, vóór dinsdag 12 november. Daar vind je ook het voorontwerp.

[pdf issuu_pdf_id=”191105081909-d90e4e993adf3976bdeb822763febc7c” width=”750″ height=”600″ ]

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie