Skip to content

Nederweert-Eind 75 jaar bevrijd

Redactie
4 november 2019 | 17:00

Advertentie

Het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof is tijdens de wintermaanden gesloten, maar organiseert tijdens deze periode op gezette tijden actuele en bijzondere activiteiten. Zo is er op 14 november een lezing in het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof over Nederweert-Eind 75 jaar bevrijd.

Bevrijding Nederweert-Eind
Op donderdagavond 14 november is het 75 jaar geleden dat Nederweert-Eind is bevrijd. Piet van Gog en Leo Crins zullen op deze datum in het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind een lezing houden over de bevrijding en Eind, ruim 7 weken frontlinie. De lezing zal worden gehouden aan de hand van ervaringen die mensen die het meegemaakt hebben zelf op papier hebben gezet of tijdens interviews hebben verteld. Voor de pauze zal worden verteld over wat de mensen hebben meegemaakt tijdens de gevechtshandelingen. Na de pauze worden ervaringen verteld van mensen die na de razzia’s van 8 oktober in Duitsland te werk zijn gesteld.

De lezing begint om 19.30 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie