Skip to content

Opnieuw ME-oefening in Weerter binnenstad

Redactie
22 oktober 2019 | 11:03

Advertentie

Op donderdag 24 oktober oefent de Mobiele Eenheid (ME) van de Politie Limburg opnieuw in de Weerter binnenstad. Op 3 oktober vond er ook al een oefendag plaats. Tijdens deze oefeningen worden zo’n 150 politiemensen van de ME getraind. Scholieren van verschillende onderwijsinstellingen verzorgen het tegenspel.

De trainingen van de ME bestaan uit meerdere onderdelen. Het merendeel van die onderdelen vindt vooral in besloten omgeving plaats. Trainen in een publieke omgeving is van absolute meerwaarde voor de politie. Van 9.00 tot 16.00 uur worden er situaties in scene gezet, waarop het ME-peloton in actie komt. Bezoekers van het centrum van Weert worden op diverse manieren geïnformeerd over die oefeningen.

Voorzieningen binnenstad bereikbaar
Tijdens de oefeningen in de binnenstad zijn winkels, horeca en andere voorzieningen gewoon bereikbaar. De overlast voor het winkelend publiek wordt zoveel als mogelijk beperkt. De oefeningen worden op verschillende manieren, ook ter plekke, bekend gemaakt. Daarnaast zijn er tijdens de trainingsdag telefonische informatienummers van politie en gemeente voor vragen van inwoners / winkelend publiek of ondernemers beschikbaar.

Ben je donderdag toevallig in het centrum van Weert te vinden? Neem dan gerust een kijkje bij deze oefeningen in de stad!

Bekijk hier een sfeerimpressie van de ME-oefening op 3 oktober.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie