Skip to content

Leveroysedijk krijgt 8 verhoogde kruisingen, 2 wegversmallingen, lagere snelheid en meer groen

Redactie
16 oktober 2019 | 11:00

Advertentie

Het plan voor de herinrichting van de Leveroysedijk is klaar. Het wegdek wordt vernieuwd en er komen een aantal snelheidsremmende maatregelen. Langs de weg komen 150 nieuwe bomen en 440 kleinere bomen en struiken. Daarnaast wordt langs grote delen van de weg de berm met een kruidenrijk mengsel ingezaaid.

Ontwerp
Het afgelopen jaar zijn langs de Leveroysedijk 105 bomen gekapt. De wortels van de oude bomen drukten kuilen in het asfalt. Dat zorgde voor gevaarlijke situaties. Er is een ontwerp gemaakt om de weg veiliger in te richten. Dit ontwerp is besproken met de aanwonenden om te kijken of we niets vergeten waren. De opmerkingen en tips van die avond heeft de gemeente verwerkt in het ontwerp.

Maximumsnelheid omlaag
In augustus was er een bijeenkomst voor alle belangstellenden. Ook deze avond leverde informatie op die is meegenomen in de definitieve plannen. “Het waren goede bijeenkomsten”, aldus wethouder Koolen die hierbij aanwezig was. De plannen gaan uit van de aanleg van acht verhoogde kruisingen en twee wegversmallingen bij beken. De versmallingen worden gemaakt van het hout van een aantal eiken die langs de weg stonden. Zodra het werk is afgerond, geldt op de weg een maximumsnelheid van 60 km per uur.

Biologische bestrijding eikenprocessierups
Veel aandacht is er voor biodiversiteit en de herbeplanting. Er worden 30 elzen, 35 eiken, 40 berken en 43 lindenbomen geplant. De 440 struiken en kleine bomen bestaan uit brem, meidoorn, sleedoorn, vlier en rozen. Het kruidenmengsel dat gezaaid wordt (zo’n 240 are) trekt insecten aan die de eikenprocessierups op een natuurlijke manier bestrijden.

Werkzaamheden
De herinrichting en de aanplant vinden nog dit jaar plaats als de weersomstandigheden dat toelaten. De start staat gepland voor week 48.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie