Skip to content

Wat eten we vandaag? | Die vraag hoeft niet meer als je het aan Fer overlaat

Redactie
15 oktober 2019 | 9:10

Advertentie

Wat eten we vandaag?” Die vraag hoeft je je niet meer te stellen als uwe het aan Fer Roost uit Nederweert overlaat. Hij kookt smakelijke warme maaltijden. Zoutarm, gevarieerd en gezond. De maaltijdservice van Fer bezorgt bij iedereen: alleenstaanden, gezinnen en senioren. Ook als je tijdelijk uit de running bent en niet zelf kunt koken, is een belletje naar Fer genoeg om te kunnen genieten van bijvoorbeeld een gebakken runderlap en een heerlijke stamppot. 

Al doende leert men
Een veeverzorger wordt niet zomaar kok. Fer: “Mijn moeder kan fantastisch koken. Zij maakte van niets iets. Hoe ze het deed? Geen idee, maar het smaakte heerlijk.” Van haar leerde hij veel, maar het échte koksvak leerde hij van Chris Michiels, voormalig meester-kok bij Restaurant Muzerik in Leende. Een typisch geval van leren door het doen, wat al twintig jaar resulteert in een vaste plek achter het fornuis. Eind 2009 startte hij, samen met Margriet en Herman Poell, de warmemaaltijdservice onder de bedrijfsnaam F&P Catering VOF. Vanaf 1 september 2017 staat hij volledig op eigen benen onder de naam Fer Roost Warme Maaltijd Service. 

Een balletje gehakt voor iedereen
De meeste klanten zijn senioren. Maar ook gezinnen, alleenstaanden en zieken kunnen rekenen op een lekker soepje, een balletje gehakt en een chocolademousse. Alles zelf en dagvers bereid door Fer. “Iedereen kan bij mij een maaltijd bestellen. Even een belletje of een mail en het is geregeld. Bestellen kan 24 uren van te voren. Mocht het toch niet uitkomen, dan kan de maaltijd tot 48 uren vóór bezorging worden afgemeld. Geen abonnementen, geen gedoe. Gewoon korte lijnen, concrete afspraken. 

Klanten kunnen bij Fer dagelijks kiezen uit twee opties per gang, ook tijdens de feestdagen. De maaltijden worden bezorgd tussen half twaalf en een uur, ’s avonds tussen half vijf en zes. Vaste klanten ontvangen bij hun maaltijd de bestellijst voor de komende week. Anderen worden verwezen naar de website, of krijgen de bestellijst in de e-mail. 

Hij levert op talloze adressen in de gemeenten Weert en Nederweert. Onder zijn klanten rekent hij behalve een groot aantal particulieren ook PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) en cliënten van Thuiszorg en het Transfercentrum van het ziekenhuis in Weert. Zelfs zijn moeder laat de kookpot tegenwoordig voor wat het is en eet een smakelijk hapje mee. 

Eerlijke maaltijden
Fer kent zijn ‘concurrenten’. Noem Hello Fresh of Tafeltje Dekje. “Allemaal prima alternatieven, met mooie producten en maaltijden, maar bij mij hoef je geen abonnement te nemen voor een dagvers bereide maaltijd. Bij mij is het lapje vlees in de braadpan gebakken, vindt de klant echte jus, zelfgemaakte garnituur en toetjes, geserveerd op een porseleinen bord. De maaltijden worden gratis warm bezorgd door een van de vijf vrijwilligers of door mij, gedurende zeven dagen per week. De klant kan kiezen: op werkdagen bezorgen we ’s middags of ’s avonds, in het weekend alleen ’s middags.” 

Samen
Fers doel? “Ik zou het leuk vinden om mijn klanten in een woonzorgcentrum aan één tafel te brengen, zodat zij samen van een lekkere maaltijd kunnen genieten, in plaats van ieder op zijn eigen kamer. Eten is toch vooral iets om gezellig met anderen te doen.” 

Tekst: Francis Bruekers
Foto: Ruud de Vreeze

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie