Skip to content

Fotografeer de Peel ‘aan het einde van de dag’

Redactie
13 oktober 2019 | 9:00

Advertentie

Staatsbosbeheer biedt een paar keer per jaar fotoworkshops in samenwerking met fotograaf Nando Harmsen. Op zaterdag 23 november is de laatste workshop van dit jaar. Het thema is ‘aan het einde van de dag’. De workshop start om 14.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Ervaar én fotografeer De Groote Peel
Een paar keer per jaar kan je, samen met fotograaf Nando Harmsen, op pad in de Peel. Elke workshop heeft een ander thema en bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid e-book waarin de aspecten van het fotograferen aan bod komen, in eenvoudige duidelijke woorden. Dit e-book is een goede voorbereiding voor de workshop en biedt een handig naslagwerk voor later.

Warm licht en lange schaduwen
De laatste workshop van 2019 is op zaterdag 23 november en heeft als thema ‘aan het eind van de dag’. De workshop start halverwege de middag. In deze tijd van het jaar staat de zon dan al vrij laag. Voordeel hiervan is het warme licht en de lange schaduwen. Toch kan het lastig zijn om het landschap onder die omstandigheden op een interessante manier te fotograferen. Met creatief gebruik van brandpuntafstand en standpunt leer je het gebied op een spannende manier vast te leggen. Na uitgebreide uitleg ga je op pad, om het geleerde bij de zonsondergang in de praktijk te brengen.

De workshop ‘aan het eind van de dag’ op zaterdag 23 november start om 14.30 uur. De workshop duurt ongeveer vier uur. Benodigd: groothoek (zoom)objectief en een tele(zoom)objectief. Wenselijk: statief, draadontspanner of afstandsbediening. Voor informatie, deelnamekosten en reserveren: www.staatsbosbeheer.nl/natuurfotografiepelenVoor meer informatie over Nando Harmsen: www.nandoonline.nl.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Buitencentrum De Pelen is het startpunt van alle activiteiten in De Groote Peel. In de goed gesorteerde winkel van het Buitencentrum vind je boeken, streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en (in het weekend) in de Peelboerderij terecht. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Nando Harmsen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie