Skip to content

Alzheimer Café Weert

Redactie
10 oktober 2019 | 14:00

Advertentie

Op maandag 21 oktober is er weer een Alzheimer Café. Het thema van deze avond is: Professionele ondersteuning: casemanagement en zorgverlening. Tijdens deze avond zullen een casemanager en een zorgverlener meer vertellen over deze vormen van professionele ondersteuning.

Na de diagnose dementie is het vaak ingewikkeld om de weg te vinden in alle regels en zorgmogelijkheden rondom dementie. Het komt vaak voor dat mantelzorgers door de bomen het bos niet meer zien. Een casemanager is een onafhankelijke, vaste begeleider voor mensen met dementie en hun familie. De casemanager adviseert, regelt, begeleidt, denkt mee en regelt de zorg. Dit wordt ervaren als een waardevolle ondersteuning hoe om te gaan met dementie en de gevolgen ervan in het dagelijks leven.

Een zorgverlener wordt vaak ingezet vanuit de huisarts of casemanager om daadwerkelijke zorg te leveren bij mensen met dementie, want het kan op een bepaald moment voor iemand met dementie lastig worden om zichzelf te verzorgen. De zorgverlener neemt voldoende tijd om een vertrouwensband op te bouwen, want het is vaak niet gemakkelijk voor iemand met dementie om lichamelijke verzorging te accepteren. Door het leveren van deze zorg wordt echter de belasting van mantelzorgers verminderd.

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café! Zowel mensen met dementie en hun partners of familieleden, mantelzorgers, zorgverleners als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp. Jong en oud, iedereen kan zo binnen lopen. Jouw eerste kopje koffie of thee is gratis en voor jouw volgende consumptie wordt slechts een bescheiden vergoeding gevraagd.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in Het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH te Weert en is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur

Vooruitblik Alzheimer Café op maandag 18 november: Dementie, levenseinde en euthanasie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie